18 / 04 / 2024

Halı saha yapımı nasıl olur

Halı saha yapımı nasıl olur

Büyük kentlerdeki donanımlı halı sahalarına olan talebin fazla olması, arsa sahiplerini halı saha kurmaya itiyor. Peki halı saha nasıl kurulur? Halı saha nerede yapılır? Halı saha yapımında arsa sıfatı nedir?

Kahramanmaraş Büyükşehir'den yeni halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara spor alışkanlığı kazandırmak maksadıyla halı saha yapım çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Seyitgazi'de halı saha inşaatı devam ediyor!

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın Ayvalı Mahallesi’nde yapımına başlanan halı saha inşaatında incelemelerde bulundu.

Niğde Yeşilova Köyü'nün halı saha ihtiyacı mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a Niğde'nin Yeşilova Köyü'ne halı saha ihtiyacı yapılıp yapılmayacağını sordu..

Kahramanmaraş Malik Ejder'e iki halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce Onikişubat İlçesi Malik Ejder Mahallesinde iki adet halı saha yapımları tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.

Kahramanmaraş Onikişubat'a halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi gençlerin spor yapmalarına imkan tanımak maksadıyla halı saha yapım çalışmaları devam ediyor.

Muğla Büyükşehir'den iki yeni halı saha!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas’ın Tuzabat ve Ören Mahallerinde halı saha yapımına başladı.

İzmir Ödemiş'e yeni halı sahalar yapılıyor!

Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Ödemiş’e halı sahalar yapılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde protokolü imzalanan iki yeni ortak kullanımlı halı saha için yerinde incelemeler yapıldı.

Anıtkabir’e yapılan halı saha için suç duyurusu!

Anıtkabir’e çocuk parkından sonra halı saha yapıldığını ortaya çıkaran Mimarlar Odası Ankara Şubesi suç duyurusunda bulundu. Eski Anıtkabir Komutanı, halı sahanın yerinin anıt bloku içerisinde olmadığını savundu

Anıtkabir'e yapılan halı sahanın yıkımı için 72 saat verildi!

Mimarlar Odası'nın Anıtkabir yerleşkesine halı saha yapıldığını duyurmasının ardından CHP 'yıkım' için 72 saatlik ültimatom verdi.

Anıtkabir'e halı saha mı yapıldı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, tepki çeken ve kaldırılan çocuk parkının ardından Anıtkabir yerleşkesi içine halı saha yapıldığını bildirdi.

Balıkesir Dursunbey'e 4 yeni halı saha yapıldı!

Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan’ın desteği ile Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın spor Toto Daire Başkanlığına sunduğu halı saha projeleri ile ilçeye 4 yeni halı saha kazandırıldı.

İzmir Ödemiş ve Kiraz'a halı saha müjdesi!

Spor Toto Teşkilatı, İzmir'in Ödemiş ve Kiraz ilçelerine gençlerin sosyal yaşantılarına katkı sağlamak ve spora olan faaliyetlere karşı teşvik için ikişer halı saha yapılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den yeni halı saha!

Kahramanmaraş Kadriye Kanbur İlkokulu’na 30 metre boyunda 19 metre eninde sentetik çim halı saha yapımı tamamlandı, saha öğrencilerin hizmetine sundu.

Halı saha yapımı nasıl olur Haberi

Halı saha yapımı nasıl olur

Halı saha nerede yapılır?

Büyük kentlerdeki donanımlı halı sahalarına olan talebin fazla olması, arsa sahiplerini halı saha kurmaya itebiliyor. Peki halı saha nasıl kurulur? Halı saha nerede yapılır? Halı saha yapımında arsa sıfatı nedir?


Halı saha yapımında arsa sıfatı..

İmara açık olmayan arazilerde halı saha kurulamıyor. Ancak bazı istisnai durumlar da söz konusu olabiliyor. Belediyenin imar müdürlüğü geçici ruhsat verebiliyor.


Ayrıca, kadastro yolu olan yerlere yüzde 5 olarak 250 m insaat yapılabiliyor. Bu nedenle halı saha yapılması düşünülen yer için öncelikle belediyenin imar birimleri ile görüşülmesi gerekiyor. 


Halı Sahanın yapılacağı yer bir Harita Mühendisi veya Topograf tarafından belirlenir. Sınır köşe kazıkları çakılır. Böylelikle Halı Sahanın arsa içerisinde doğru bir şekilde konumlandığından ve Çevre Hatıl Duvarlarının Birbirine dik olduğundan emin olunur. Bu Çalışma ile arsa...