26 / 04 / 2024

Halı saha nerede yapılır?

Halı saha nerede yapılır?

Büyük kentlerdeki donanımlı halı sahalarına olan talebin fazla olması, arsa sahiplerini halı saha kurmaya itiyor. Peki halı saha nasıl kurulur? Halı saha nerede yapılır? Halı saha yapımında arsa sıfatı nedir?



Halı saha nerede yapılır?

Büyük kentlerdeki donanımlı halı sahalarına olan talebin fazla olması, arsa sahiplerini halı saha kurmaya itebiliyor. Peki halı saha nasıl kurulur? Halı saha nerede yapılır? Halı saha yapımında arsa sıfatı nedir?


Halı saha yapımında arsa sıfatı..

İmara açık olmayan arazilerde halı saha kurulamıyor. Ancak bazı istisnai durumlar da söz konusu olabiliyor. Belediyenin imar müdürlüğü geçici ruhsat verebiliyor.


Ayrıca, kadastro yolu olan yerlere yüzde 5 olarak 250 m insaat yapılabiliyor. Bu nedenle halı saha yapılması düşünülen yer için öncelikle belediyenin imar birimleri ile görüşülmesi gerekiyor. 


Halı Sahanın yapılacağı yer bir Harita Mühendisi veya Topograf tarafından belirlenir. Sınır köşe kazıkları çakılır. Böylelikle Halı Sahanın arsa içerisinde doğru bir şekilde konumlandığından ve Çevre Hatıl Duvarlarının Birbirine dik olduğundan emin olunur. Bu Çalışma ile arsa üzerinde nasıl bir kazı ve/veya dolgu yapılacağı da tespit edilmiş olur. 


Halı saha ölçüleri..

Halı saha standart ölçüleri tamamen yatırımcının alan, imkân ve istekleri doğrultusunda oluşur. Bu konuda standart bir ölçü yoktur. Ancak çoğunlukla karşılaşılan halı saha ölçüleri; 20*40=800 m2, 25*40=1000 metrekare, 25*45=1125 metrekare 30*50=1500 metrekaredir. Uygun görülen boyutlar ise en az 1500 metrekaredir. 


Halı sahalarda en çok kullanılan ve uygun görülen çim tipiyse 55 mm suni çimdir.


Halı saha maliyeti..

Halı saha oluşturma maliyeti 100-300 bin TL arasında değişmektedir. Bu kullanılacak malzeme ve halı sahanın kapasitesine göre değişmektedir. Maliyet oldukça fazla gibi görünse de kaliteli bir halı saha açtıktan sonra aylık gider düşük olacağından kısa sürede maliyet karşılanacak ve kar elde edilmeye başlanacaktır. 


Halı saha açmak için, bu işi anahtar teslim olarak yapan firmalarla da anlaşabilirsiniz. 





Geri Dön