19 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi nerede yapılır?

Kira sözleşmesi nerede yapılır?

Kira sözleşmesi kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan sözleşmeye deniyor. Kira sözleşmesinde tarafların birbirlerine karşı ödemekle yükümlü olduğu bölümlerinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi nerede yapılır?



Kira sözleşmesi nerede yapılır?


Kira sözleşmesinde, gayrimenkul hakkında bilgiler, kira bedeli, kira süresi ve bitiş tarihinin açıkça belitilmiş olması gerekiyor. Kira kontratında evin adresi, cinsi,kiralayanın hakkında bilgiler,kiranın başlama ve bitiş tarihi,akdin süresi, yıllık kira bedeli, kira bedelinin ödeme şekli, kira kullanım şekli yer alıyor. 


Kiracının daire üzerinde yükümlü olduğu alanlar, ödemesi gereken ücret bedelleri, taşınmazın bağımsız alanları üzerindeki hakları kira sözleşmesinde belirtiliyor. Kira sözleşmesi yapan kiracıların bazı konulara dikkat etmesi gerekiyor. Kira sözleşmesi yaparken dikkat edilmesi gerekenlet aşağıda yer alıyor;


Kira sözleşmesi yaparken dikkat edilemesi gerekenler.. 

Kira kontratını imzaladığınız kişinin mal sahibi veya intifa hakkı sahibi olup olmadığını mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer mal sahibi değilse, yasal bir vekillik durumu var mı araştırılması gerekiyor. Bunun için tapu senedi örneğine ya da vekâletnameye bakmayı talep edebiliyorsunuz. Taraflar olarak kontratı birlikte ve varsa kefiller huzurda imzalanması gerekiyor.


Kira kontratında belirtilen adresin, kiraladığınız yer olup olmadığını kontrol edilmesi gerekiyor.  Kiraladığınız yerin farklı çıkması, resmi başvurularınızın sonuçsuz kalmasına ya da uzamasına neden olabiliyor. Kiraladığınız yerin geçmiş dönemden kalma borçlarının size ait olmadığını belirten bir hükmün kontratınız da yazması önemli oluyor. Bazı kiralanan yerlerde aidat, elektrik ve su gibi borçlar bulunabiliyor.


Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanması gereken kira sözleşmesinde bilgilerin eksiksiz yer alması gerekiyor. İmzalanması gereken kira sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor;


Kira sözleşmesi örneği.. 

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar



Kira sözleşmesi nerede yapılır?

Kira sözleşmesi noterde imzalanabildiği gibi şahitler huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmesi ileride oluşabilecek problemlere karşı daha güvenli oluyor. 



Kira kontratı ihtarname örneği!


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön