25 / 04 / 2024

haliç tersanesi nerede

haliç tersanesi nerede

Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.

Haliç Tersanesi'ne beton santrali kuruldu!

Osmanlı’dan bu yana donanma ve sivil deniz taşımacılığının en önemli üretim alanlarından biri olan Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için santral kuruldu.

Haliç Tersanesi nerede? Havadan videosu!

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455 yılında Tersane-i Amire adıyla kurulan Haliç Tersaneleri 25 Temmuz 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi.

Metin Tahan: Tarihi Haliç Tersanesi yıkılmayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Metin Tahan "Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455'te yaptırılan tarihi Haliç Tersanesi’nin, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi kapsamındaki alanla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Rams City Haliç nerede? Rams City Haliç fiyat listesi!

Rams City Haliç nerede sorusunun yanıtı ve Rams City Haliç fiyat listesi haberimizde yer alıyor. Satışların başladığı projede toplam 603 adet konut yer alıyor. 

Kanal İstanbul Marmara Denizi'nin sonu olur!

İBB, Haliç Tersanesi’nin 564’ncü kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen Deniz Çalıştayı'nda konuşan Prof. Cemal Saydam, “Kanal İstanbul devreye girdiği takdirde Marmara Denizi ölecek” dedi.

Rixos 2025 yılında 100 otele ulaşacak!

2025 yılında 100 otele ulaşmak gibi bir hedeflerinin olduğunu belirten Fettah Tamince, Haliç Tersanesi arazisiyle ilgili de bir açıklama yaptı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi'nin ihalesi 5 Ekim'de!

Beyoğlu Kasımpaşa'da yer alan tarihi Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar başladı.

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi için çalışmalar başladı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Haliç Bilim Merkezi ile ilgili detayları paylaştı. Avrupa’nın en büyük Bilim Merkezi olması planlanan proje için çalışmalar başladı...

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu. İBB tarafından hayata geçirilecek proje onay aşamasında...

Haliç Tersanesi'ne Bilim Merkezi kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Haliç'te Bilim Merkezi kuruyoruz. İnsan ve medeniyet odaklı Bilim Merkezimiz yılda 2 milyon ziyaretçi alacak" dedi...

Yeni Karaköy İskelesi tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz taşımacılığında milyonlarca yolcuya hizmet verecek olan olan Karaköy iskelesinin yüzer platformunu, iç donanımının yapılması için Haliç Tersanesi'ne getirdi.

Rami Kuru Gıda Hali kura çekilişi nerede yapılacak?

Rami Kuru Gıda Hali kura çekilişi nerede yapılacak sorusuna, 19 Aralık 2017 tarihinde Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yanıtını verebiliriz.

Kayabaşı Kuru Gıda Hali kura çekilişi nerede?

Kayabaşı'na taşınan Rami Kuru Gıda Hali dükkanları için kura çekim tarihi 19 Aralık olarak belirlendi. Dükkanlar yapılacak kura ile sahiplerini bulacak..

WE Haliç Eyüp nerede?

Toplam 1.084 bağımsız birimden meydana gelen WE Haliç Eyüp projesi için 10 ayda yüzde 25 rezervasyon alındı. Peki WE Haliç Eyüp nerede?

Haliç Tersanesi müze oluyor!

Haliç Tersanesiyle ilgili hazırlanan projeyi açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş “Haliç Tersanesi'ni bilim teknoloji ve inovasyon müzesi yapıyoruz" dedi

İstanbul Su Ürünleri Hali nerede?

Kumkapı'da 32 yıl hizmet verdikten sonra Gürpınar’da yeni yapılan kompleksine taşınan İstanbul Su Ürünleri Hali, 452 bin metre karelik bir alana kurulu ve limana sahip.

haliç tersanesi nerede Haberi

haliç tersanesi nerede

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden 2 yıl sonra kurulan ve Osmanlı’dan bu yana donanma ve sivil deniz taşımacılığının en önemli üretim alanlarından biri olan Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.


TERSANE KAMU DENETİMİNDEN UZAKLAŞTI 


Haliç Tersanesinin gemi üretim alanlarının Tuzla gibi şehir merkezlerinin dışına çıkarılması ile atıl duruma düştüğünü ve kamu denetiminden uzaklaştığını belirten Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gül Köksal, Sembol Uluslararası Yatırım ile Ekopark Turizm-Fine Otel’den oluşan konsorsiyumun 2013 yılında Haliç Tersanesi'nin iki kolu olan Taşkızak ve Camialtı Tersaneleri’ni içeren Haliçport ihalesini kazanmasıyla bu sürecin hızlandığını belirtti. 


Aynı zamanda Haliç Dayanışması üyesi olan Köksal,...