11 / 05 / 2024

Haliç tramvayı

Haliç tramvayı

Haliç kıyısı boyunca yapılacak tramvay hattı için ÇED süreci başladı. 13 kilometrelik hat saatte 10 bin 500 yolcu taşıyacak. Alibeyköy Otogarı'na kadar uzanacak hattın yanında bisiklet yolu da bulunacak.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 2019'da tamamlanacak!

Son günelerde İstanbulluları meraklandıran Haliç’teki kazıkların sebebinin Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi olduğu öğrenildi. 

Haliç tramvayı ev fiyatlarını 3'e katladı!

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Henüz çalışmaların devam ettiği proje bölgedeki emlak fiyatlarını 3'e katladı.

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları tam gaz devam!

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları kapsamında Haliç’e 70 metre uzunluğunda 42 kazık çakıldı. Projenin çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Eminönü'nden Eyüp'e tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü'nden Eyüp'e uzanacak bir tramvay hattı yapılacağının müjdesini verdi. Topbaş, hattın ihalesi ve yer teslimlerinin yapıldığını söyleyerek Haliç sahilden geçeceğini belirtti.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak'ta!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tramvay hattı, Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı olarak yeniden düzenleniyor. Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak gerçekleşecek.

Haliç tramvay hattı 2019'da hizmete girecek!

Eminönü ile Eyüp arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak tramvay hattının yapımına başlanıyor. Haliç tramvay hattı projesinin ihale tarihi 25 Mayıs 2016 olarak belirlendi.

Haliç tramvay projesinin ÇED süreci başladı!

Haliç kıyısı boyunca yapılacak tramvay hattı için ÇED süreci başladı. 13 kilometrelik hat saatte 10 bin 500 yolcu taşıyacak. Alibeyköy Otogarı'na kadar uzanacak hattın yanında bisiklet yolu da bulunacak.

İstanbul'da kentsel dönüşüm, Altın Boynuz Haliç'ten başlıyor!

İstanbul'un kentsel dönüşümü için kollar sıvandı. Örnek uygulamalardan biri İstanbul'un 'Altın Boynuz'u Haliç'te başlıyor. 100 ailenin yeni mahallelerine kavuşacağı Sütlüce'deki projenin başlaması için tüm hazırlıklar tamamlandı

Blox Haliç'te satılık dairelerin fiyatları 380 bin TL'den başlıyor!

Efektif Gayrimenkul imzasıyla inşa edilen Blox Haliç, 3 etaptan oluşuyor. 1. etabın tamamı satılan, 2. etabında ise yüzde 90'lik kısmının satışının tamamlandığı projede 3. etap henüz satışa çıkmadı

Kandilli Konakları projesinin havadan son hali!

Senar İnşaat'ın Kandilli Konakları projesi üzerinde uçan www.havadanemlak.com ekibi, projenin son halini gökyüzünden fotoğrafladı. İşte kare kare Kandilli Konakları'nın en güncel hali...

İBB Haliç Tersanesini restore ettiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Haliç Tersanesinde röleve, restitüsyon, restorasyon, yeni kullanım ve peyzaj projesi hizmeti işi satın almak üzere ihale düzenledi

Blox Haliç Kağıthane'nin havadan görünüşü!

Mimar Han Tümertekin tarafından tasarlanan Blox Haliç'in son halini www.havadanemlakvideo.com ekibi havadan görüntüledi...

Haliç tramvayı Haberi

Haliç tramvayı

İstanbul'un turizm ve tarih merkezi Tarihi Yarımada ve Haliç'te yapılacak yeni tramvay hattı için çalışmalar hızlandırılıyor. Proje çalışmaları tamamlanan tramvay hattının, ÇED süreci başladı. Saatte 10 bin 500 kişinin taşınacağı güzergah, Eminönü Meydanı'ndan başlayarak, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp Sultan, Silahtarağa duraklarından geçecek. Tarihi yarımada ve çevresindeki araç trafiğinin azaltılmasını amaçlayan ve yeşil tramvay yolu konseptiyle gerçekleştirilen hatta iki iki yön arasına ağaçlar dikilecek. Ayrıca, tramvay hattının hemen yanında bisiklet yolu da olacak. İstanbul'da devam eden raylı sistemlerle entegre olarak hizmet verecek tramvay hattı, 2019 yılına kadar hizmete girecek. 


İSTİNYE'YE DE UZANACAK 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye- İTÜ- Kağıthane Raylı Sistem Projesini de ihaleye çıkarıyor. Sarıyer, Ayazağa İTÜ-İstinye Raylı Sistem Projesi ile Yenikapı'dan Maslak'a kadar gelen metro hattı, İTÜ Ayazağa...