24 / 04 / 2024

Haliç tramvayı ev fiyatlarını 3'e katladı!

Haliç tramvayı ev fiyatlarını 3'e katladı!

Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Henüz çalışmaların devam ettiği proje bölgedeki emlak fiyatlarını 3'e katladı.



İstanbul  Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 150 milyon dolar bütçeyle Eyüp’ten Eminönü’ne uzayacak yeni tramvay hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 


Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı, 2019’da hizmete girecek ve 10 bin 500 yolcu taşıyacak. İstanbul’da Eminönü’nden Alibeyköy Otogarı’na kadar uzanan tramvay hattı bölgedeki emlak fiyatlarının yükselmesine neden oldu. 


Proje için kazıkların çakılması bölgede ev fiyatlarının 2-3 kat artmasını sağladı. Eyüp'te 200 bin TL'ye satılan evler için şuanda 600 bin TL isteniyor. 


Haliç tramvayı ev fiyatlarını 3 e katladı!


Setyap Gayrimenku’un sahibi Canip Yavuz, bölgedeki konut fiyatlarınının artışını değerlendirdi. Yavuz, ''Eminönü-Alibeyköy tramvay projesi sadece Eyüp için değil Gaziosmanpaşa ve Kağıthane için de önemli bir proje. Burası yatırım yapmak isteyenler için iyi bir lokasyondu'' dedi. 


Haliç tramvayı ev fiyatlarını 3 e katladı!


Proje 492 milyon liraya mal olacak

14 yolcu istasyonu olacak olan Eyüp-Eminönü Tramvay Hattı projesi tamamlandığında, hat boyunca tahmini ulaşım süresinin 30 dakika, yolcu kapasitesini 25 bin yolcu/saat (tek yön) olması hedefleniyor.


Vatan 


Geri Dön