19 / 04 / 2024

Balbey'in yenileme projesi emlak fiyatlarını 3'e katladı!

Balbey'in yenileme projesi emlak fiyatlarını 3'e katladı!

Antalya'nın çekirdek mahallesi Balbey için hazırlanan yenileme projesi emlak fiyatlarını şimdiden 3'e katladı. Mahalle Arap işadamlarını kendine çekti.



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Balbey Mahallesi'ni 'kentsel yenileme alanı projesi'ne dahil etmesi tarihi mahallede emlak fiyatlarını şimdiden uçurdu. Petrol zengini Arap işadamları mahallede tarihi evlerin de içinde bulduğu ada bazında yer almak için büyük emlak şirketleri ile bağlantıya geçti. Mahallede emlak fiyatları 3'e katlandı. Antalya'nın en merkezinde yer alan ve tarihi Kaleiçi ile iç içe geçmiş Balbey Mahallesi'nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Balbey yenileme projesi' başlattı. 


MÜJDEYİ BAŞKAN VERDİ 

Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük emlak fuarı MIPIM'de de tanıtımını yaptığı projenin tarihi mahalleyi uçuracağını belirterek, "Balbey yenileme projesi Kaleiçi ve Yat Limanı'na dahil edilecek. Bu kangren haline dönen mahallemizin sorununu kökten çözecek" diye konuştu. Muhtar Abdullah Uyaroğlu, Başkan Türel'in ilk döneminde Kaleiçi bölgesine uyguladığı projenin aynısının Balbey'de uygulanacağını söyledi. Bu proje sayesinde mahallenin virane ve yıkık dökük görüntüsünden uzaklaşıp turistik bir yer olacağını belirten Uyaroğlu, "Her yer pırıl pırıl olacak. Kaldırım ve yol taşları değişecek. Mahalle içerisindeki ışıklandırılmalar düzenlenecek ve evlere restorasyon yapılacak" dedi. 


37 EV, 2 CAMİ, 3 ÇEŞME VAR

Uyaroğlu, mahallede Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş 37 tarihi ev, 3 çeşme ve 2 tarihi caminin yer aldığını vurgulayarak, "Proje ile artık Cumhuriyet Meydanı'na, Yat Limanı'na gelen turist bizim mahallemize de gelecek. Esnafımız para kazanacak, insanımızın yüzü gelecek. Emeği geçenlere şimdiden mahallem adına teşekkür ederim" açıklamasını yaptı. 



Sabah Akdeniz / Erdoğan Öztürk


Geri Dön