24 / 04 / 2024

halide edip köşkü

halide edip köşkü

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından dün satışa çıkarılan Türk edebiyatının ustalarından Halide Edip Adıvar'ın bir dönem yaşadığı Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü'nü, Cengiz İnşaat aldı.

İstanbul'da yaşamak çok zor! 4 kişilik bir ailenin aylık masrafı 53 bin lira!

İstanbul'da yaşamak oldukça zor, özellikle kalabalık aileler İstanbul'u terk edip küçük yerlere yerleşmeye çalışıyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon nedeni ile İstanbul'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin hayatını sürdürmesi için gerekli olan maliyet 53 bin lirayı buldu. 

14 yıllık borsacı açıkladı! Halka arzlarda yükseliş trendi devam edecek mi?

Borsa güne yükselişle başlarken son halka arzlardaki son durum da merak ediliyor. 14 yıllık borsacı Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda halka arzlarda yükseliş trendinin devam edip etmeyeceğini açıkladı.

Mahkeme kararı ile evden çıkarılan kiracı, 2 kızıyla sokakta kaldı!

Antalya'da iki kızıyla bir binanın giriş katında 7 yıldır ikamet eden Edip Ayhan, mahkeme kararıyla evden çıkarılınca sokakta kaldı.

Milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını merak ediyor! İstifa edenler kıdem tazminatı alabilir mi? İşte cevabı...

Milyonlarca çalışanın merak ettiği sorulardan biri olan ''İstifa edip kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Bazı şartları taşıyan işçiler istifa ederek kıdem tazminatı almaya hak kazanabilir. İşte o şartlar...

Çocuklu ailelere büyük müjde: Destek ödemeleri devam ediyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın destek ödemelerinin süreceği açıklanmasıyla birlikte, çocuklu aileler kendi ödemelerinin devam edip etmeyeceğini merak etmeye başladı. Ancak, çocuklu ailelere büyük bir müjde daha geldi.

KYK ve özel yurtta kalanlar çabucak bir baksın! Aylık ücretlerde şok eden karar! Öğrencilerin feleği şaştı!

Evleri yıkılan depremzedelere çözüm olarak öğrenci yurtları bulundu. Bunun üzerine öğrencilerin eşyaları çöp poşetlerine konularak odanın dışına atıldı. Şimdi öğrenciler yurt ücretlerini ödemeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. KYK 2023 yurt ücretleri devam edecek mi?

Pırlanta küpe fiyatları ne kadar? Pırlanta küpe fiyatları kaç TL? İşte Atasay pırlanta küpe 20 Eylül 2022 fiyat listesi

Pırlanta küpe sahibi olmak isteyenler pırlanta küpe fiyatlarını merak edip araştırıyor. Peki Atasay'da pırlanta küpe fiyatları ne kadar? İşte Atasay pırlanta küpe 20 Eylül 2022 fiyat listesi...

Lida İnşaat Mimarlık Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lida İnşaat Mimarlık Ve Proje Yönetimi Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli Edip Can Koçkaya tarafından kuruldu.

Mehmet Akif Alakurt şehir hayatını bıraktı, köye yerleşti!

Şehir hayatını terk edip, köy hayatını tercih eden oyuncu Mehmet Akif Alakurt, 3 dönümlük arazisinde bağ bahçe işleriyle uğraşıyor.

Büyük göç kiraları artırdı!

En çok göç alan yerlerin başında Muğla'nın Bodrum ilçesi geliyor. Pandemi emlak sektöründeki dengeleri büyük oranda değiştirdi. Büyük kentlerden göç edip Ege ve güney köylerine yerleşenler bölgelerde kiraların artmasına neden oldu. Muğla, Antalya, Çanakkale göçerlerin gözdesi...

İstifa edip işi bırakana kıdem tazminatı!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda  çalışanların bazı hakları bulunuyor. Bu haklardan en önemlisi ise istifa edilmesi durumunda kıdem tazminatı almaya hak kazanması...

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

TOKİ Manisa Akhisar ve Kırkağaç ilköğretim okulu ihalesi yarın!

Manisa İli Akhisar İlçesi Efendi Mah. 16 Derslik Zübeyde Hanım Okulu, Kırkağaç İlçesi Şair Eşref Mah. 24 Derslik Edip Bayat Okulu ve Turgutlu İlçesi Turgutlar Mah. 32 Derslik Samiye Nuri Sevil Okulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

halide edip köşkü Haberi

halide edip köşkü

Koru ve köşkün yüzde 65'i için Eskidji tarafından düzenlenen açık artırmaya Sinpaş da katıldı. 19.2 milyon YTL'den başlayan açık artırmada en yüksek fiyatı 28 milyon 200 bin YTL ile Cengiz İnşaat verdi. 70 dönüm arsası olan korunun üzerinde 2 bin 900 ağaç kayıtlı. TMSF'nin dün satışa çıkardı aralarında Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü'nün de bulunduğu muhammen bedelleri toplamı 105 milyon YTL'yi aşan 184 taşınmazın 54'ü satıldı. TMSF dünkü açık artırmalardan toplam 50 milyon YTL'yi aşan gelir sağladı. Satışı gerçekleştirilemeyen taşımazlar için ikinci ihale 30 Ekim'de gerçekleştirilecek.

BUGÜN DE MÜCEVHER SATACAK

ÖTE yandan TMSF, bugün muhammen bedelleri yaklaşık 4 bin...