29 / 03 / 2024

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı ne zaman tamamlanacak

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı ne zaman tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut'u makamında ağırladı.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresini 4 saatten 1,5 saate düşürüleceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Bakan Karaismailoğlu,  önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas Hızlı tren hattını hizmete açacaklarını duyurdu. Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ve şu anda arazide 4 bin 500 kilometre hızlı tren yatırımının olduğunu açıkladı.

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Çılgın proje rafa mı kaldırılıyor? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Halkalı-Ispartakule arası demiryolu inşaatı ihalesini kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Edirne hızlı tren inşaatında çalışma durduruldu! İnşaatı yapan şirketin kim olduğu ortaya çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2019 yılı haziran ayında yapımına başlanan ve 2023 yılında tamamlanması öngörülen Halkalı Kapıkule Demir Yolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası Projesi’nde çalışmaların durdu.

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Avrupa ülkeleri ile Türkiye'nin büyük standartlı demir yolu bağlantısına katkı sağlayacak Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin ilk etap çalışması tamamlandı.

İstanbul-Lüleburgaz arası hızlı trenle 45 dakikaya düşüyor!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin "Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi" ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattının yüzde 50'si tamamlandı!

Merakla beklenen Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının Çerkezköy-Kapıkule kısmındaki çalışmaların yüzde 50 'si tamamlandı.

Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin yüzde 47'si tamamlandı! 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki mesafe arasını 3.5 saate düşerecek projenin yüzde 47's, tamamlandı. 

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı ne zaman tamamlanacak Haberi

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı ne zaman tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut'u makamında ağırladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Adil Karaismailoğlu, Halkalı-Kapıkule Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi projesi ile ilgili açıklama yaptı.

IPA-II döneminin en stratejik ve bütçe açısından en büyük projesi olan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası Projesi'ne haziran 2019 tarihinde başladıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, projenin halihazırdaki fiziksel ilerleme oranının yüzde 27,3, mali ilerleme oranının ise yüzde 31,3 olduğunu belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, Avrupa Komisyonunun 2021'i Demiryolu Yılı ilan etmesini de memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede, hem Samsun-Kalın Projesine yönelik olarak mektubunuzda da belirttiğiniz ortak tören etkinliğini hem de Halkalı-Kapıkule Projelerine yönelik ortak etkinlikler yapabileceğimizi düşünüyorum. Halkalı-Kapıkule Projesi kapsamında teknik anlamda İlk Ray Kaynağı törenini...