25 / 04 / 2024

Halkalı-Kapıkule demiryolu son durum

Halkalı-Kapıkule demiryolu son durum

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki mesafe arasını 3.5 saate düşerecek projenin yüzde 47's, tamamlandı. 

Halkalı-Kapıkule demiryolu için 100 milyon dolar kredi!

Halkalı-Kapıkule demiryolu kapsamında 76 km'lik Halkalı-Çerkezköy hızlı tren hattı için EBRD (Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası) TCDD'ye 100 milyon dolar kredi vereceğini duyurdu. Peki projeyle neler hedefleniyor?

Bakan Uraloğlu duyurdu: Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresini 4 saatten 1,5 saate düşürüleceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Akaryakıt fiyatlarında 50 TL sinyali! Benzin ve motorine zam kapıda mı? SON DAKİKA!

Petrolün yanı sıra dolar kurundaki yüksek seyir de akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Peki benzin ve motorine zam kapıda mı? İşte o açıklamalar...

Mini 3 Kapı’ya 3 aydır zam uğramadı! İşte son dakika Mini 3 Kapı fiyatları!

Mini tarafından açıklanan Ekim ayı fiyat listesine göre, Mini 3 Kapı’ya geçtiğimiz iki ay da olduğu gibi bu ay zam gelmedi. Peki Mini 3 Kapı'nın fiyatları ne kadar oldu? İşte son dakika Mini 3 Kapı fiyatları...

Elektriğe yeni zam kapıda mı? Son dakika açıklaması geldi! 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, elektriğe yakın zamanda zam beklediğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Maaşlara kallavi zam kapıda! Hemen siz de tek tek açıklanan son dakika bu detaylarına bakın!

Maaşlara kallavi zam kapıda... Hemen siz de tek tek açıklanan son dakika bu detaylarına bakın... İşte konu ile ilgili aktarılan o detaylar...

Mini 5 Kapı'ya 5 bin 990 TL'lik son dakika indirimi geldi! İşte Mini 5 Kapı 12 Mart 2023 fiyat listesi!

Mini 5 Kapı'ya 5 bin 990 TL'lik son dakika indirimi geldi. Peki Mini 5 Kapı'nın Mart 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte Mini 5 Kapı 12 Mart 2023 fiyat listesi...

Migros'ta 2 litre ayçiçek yağı 32 TL! Bugün son gün! Kapış kapış satılıyor! Migros 11 Mart 2023 fiyat listesi

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan Migros yaptığı indirimlerle de gündemden düşmüyor. Gıda fiyatların arttığı şu dönemde indirimler yakından takip ediliyor. Migros'ta 2 litre ayçiçek yağı 32 TL! Bugün son gün! Kapış kapış satılıyor! 11 Mart 2023 fiyat listesi.

Ankara-Sivas hızlı tren hattı 2023'te hizmete açılacak!

Bakan Karaismailoğlu,  önümüzdeki aylarda Ankara-Sivas Hızlı tren hattını hizmete açacaklarını duyurdu. Kapıkule-Halkalı arasında da hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini ve şu anda arazide 4 bin 500 kilometre hızlı tren yatırımının olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası arka kapıdan 118 milyar dolar sattı

Döviz kurundaki artışı frenlemek için arka kapıdan yapılan döviz satışlarının bilançosu da ortaya çıktı. HSBC Başekonomistlerinden İbrahim Aksoy, Merkez Bankası'nın arka kapı yöntemiyle son 10 ayda 118 milyar dolarlık döviz sattığını iddia etti. 

Benzine yeni zam kapıda! Fiyatlar yarın değişiyor! Opet, Total, PO, Shell ve BP 21 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Dolar kurunda yaşanan artışlar ve petrol fiyatlarındaki yükselişler sonrasında milyonlarca araç sahibine kötü bir haber geldi. Benzine yeni zam kapıda. Peki son dakika benzin, motorin ve LPG litre fiyatı hangi şehirde kaç Türk Lirası oldu? Opet, Total, PO, Shell ve BP 21 Ağustos 2022 fiyat listesi..

E-Devletten yeni hizmet! Kapı kapı dolaşmaya son…

E-devlet son hizmetiyle vatandaşa eczane bulma konusunda kolaylık sağlıyor. Eczane kullanımına yönelik vatandaşa yeni bir hizmet sunan e-devlet, Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmetini e-Devlet'te hayata geçirdi. Böylelikle vatandaş tek tıkla sisteminden bilgiye kolayca ulaşabilecek.

Halkalı-Kapıkule demiryolu son durum Haberi

Halkalı-Kapıkule demiryolu son durum

Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demiryolu bağlantısını sağlayacak "Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi" kapsamında inşası devam eden Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaların yüzde 47'si bitti. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 53 alt geçit, 59 üst geçit, 16 demiryolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadüğün inşa edileceği proje dahilinde çalışmaların tüm hızıyla sürüyor. Çalışmalarda yüzde 50'ye yaklaşıldığını belirten Bilgin, 530 milyon avroluk projenin 275 milyon avroluk bölümünün Avrupa Birliği hibe fonlarından sağlandığını hatırlattı. 

Yüzde 47'si tamamlandı 

Rayların döşeneceği yola yönelik çalışmalarda ilerlemenin yüzde 98 seviyesine geldiğini belirten Bilgin, "Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi kapsamında inşası süren Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı. Şu anda ilimiz sınırları içerisinde 18 kilometrelik ray döşendi. Projenin 31 Aralık 2023'te tamamlanmasını hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Projenin Türkiye...