26 / 04 / 2024

Haluk Dursun kim

Haluk Dursun kim

Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, turizm sektörü temsilcileri ile The Marmara Otel'de buluştu. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun basma kapalı gerçekleşen toplantının ardından, basın açıklaması yaptı.

Haluk Dursun: Topkapı Sarayı için sahil yolu kapatılmalı!

Topkapı Sarayı Müzesi’nde ortaya çıkan hasar görüntüleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Fatih Köşkü’nün alt yapısında oluşan çatlaklar ve sarayın bahçe kısmında meydana gelen derin çukur, tarihi yapının geleceği için endişe yaratırken, Prof. Dr. Haluk Dursun, neler yapılması gerektiğini anlatt

Haluk Dursun: Turizimde çok zor bir yıl geçirdik!

Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, turizm sektörü temsilcileri ile The Marmara Otel'de buluştu. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun basma kapalı gerçekleşen toplantının ardından, basın açıklaması yaptı.

Haluk Dursun: Türkiye, Almanya ve çevresindeki ülkelere tanıtılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Rusya'dan gelen turist sayısında yüzde 30'luk bir azalma gözlendiğini söyledi. Türkiye'de turizm sektöründeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıların ikincisi İzmir Hilton otelinde gerçekle

Ahmet Haluk Dursun: İznik'in potansiyeli turizmle kısıtlanmamalı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "Başkanlarımız ile Ankara'da ilk görüşmeyi yapmıştık. Bursa İznik'e neler yapabileceğimizi ve yapılan çalışmaları görmek amacıyla geldik, iznik'teki potansiyeli turizmle kısıtlamamak gerek" dedi.

Haluk Dursun Kayseri projeleri hakkında bilgi aldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret eden ve Kayseri Mahallesi'ni gezen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Başkan Çelik ile birlikte Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulundu

Tokat Zile'deki 4 bin yıllık evler turizme kazandırılacak!

Tokat-Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Ahmet Haluk Dursun, "Bu evlerin turizme kazandırılması ve en iyi şekilde korunması gerekiyor" dedi.

Tokat Zile'de tarihi evler turizme kazandırılacak!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Zile evleri açıklaması yaptı.

Aydın'da Menderes Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Aydın'da kurulması planlanan ve Adnan Menderes'in hatırasını yaşatacak eserlerin de sergileneceği Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haluk Dursun Demokrasi Müzesi'nde incelemelerde bulundu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Demokrasi Müzesi ile merhum Adnan Menderes'in anısını yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ahmet Haluk Dursun: Ani Ören Yeri'ni önemsiyoruz!

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Ani Ören Yeri'ni çok önemsediklerini belirterek, "Türkiye bu tür kültür varlıklarının bilincinde ve bu bilinci restorasyonlarla, korumalarla, konservasyonlarla gelecek kuşaklara taşıma niyetinde" dedi.

Topkapı Sarayı'nda yangın sempozyumu!

Prof. Dr. Haluk Dursun, tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğini belirterek, sarayın bünyesinde bulunan arşivin, el yazması eserlerin bulunduğu mekanların çok iyi korunması gerektiğini bildirdi.

Topkapı Sarayı'nda yangın sempozyumu yapıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, 'Sarayın bünyesinde bulunan hem tarihi saray arşivi hem de el yazmaları kütüphanelerin her biri hazine değerinde. Bu koleksiyonların çok iyi korunması gerekiyor' dedi.

Sami Dursun Doğan: Turist para harcamıyor!

Sami Dursun Doğan yaptığı açıklamada turizmde 'Herşey dahil sisteminin' turistlerin pazarda alışveriş yapmasını önemli ölçüde engellediğini söyledi lan oluşturularak bölgemize harcama potansiyeli yüksek turistler çekilmeli." dedi

Haluk Dursun kim Haberi

Haluk Dursun kim

Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, turizm sektörü temsilcileri ile The Marmara Otel'de buluştu. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun basma kapalı gerçekleşen toplantının ardından, basın açıklaması yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve turizm sektörü temsilcileri Antalya'da bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından basın açıklaması yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun turizmimle ilgili yapılması planlanan projeleri değerlendirdi. Dursun, "Çok zor bir sene geçirdik. Ateş çemberinde olan bir yıldı. Bu yılı en az hasarla geçirdik. 

Ve genel bağlamda yılsonunda eksiye düşmeyeceğiz" dedi. 

Dursun, belli bölgelerde turizmciler ile görüştüklerini ve yerinde inceleme yaptıklarını da...