23 / 04 / 2024

Topkapı Sarayı'nda yangın sempozyumu!

Topkapı Sarayı'nda yangın sempozyumu!

Prof. Dr. Haluk Dursun, tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğini belirterek, sarayın bünyesinde bulunan arşivin, el yazması eserlerin bulunduğu mekanların çok iyi korunması gerektiğini bildirdi.



Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğini belirterek, sarayın bünyesinde bulunan arşivin, el yazması eserlerin bulunduğu mekanların çok iyi korunması gerektiğini bildirdi.Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Tarihi Binaları Kullanan Müzeler, Arşivler ve Kütüphanelerde Risk Yönetimi ve Yangın Güvenliği Sempozyumu"nun açılışını yaptı.Tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğine işaren eden Dursun, "Sarayın bünyesinde bulunan hem tarihi saray arşivi hem de el yazmaları kütüphanelerin her biri hazine değerinde. Bu koleksiyonların çok iyi korunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.Topkapı Sarayı başta olmak üzere bütün müzelerin sadece eserlerini teşhir ve tanzim ederek güncel meraklılarına sunmadığını belirten Dursun, bu yerleri ayrıca gelecek kuşaklara hem bina hem de koleksiyon olarak aktarmak zorunda olduklarını vurguladı.Dursun, her biri konularında uzman olan konuşmacıların sempozyumda yaptıkları sunumlardan ve oturuma katılan müzecilerin değerlendirmelerinden bakanlık olarak çok yararlandıklarını ve sempozyumun sonuç bildirgesinin Kültür ve Turizm Bakanlığınca eksiklerin görülmesi ve önlemlerin alınmasında önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Etkinliğe, bakanlığın yanı sıra İstanbul İtfaiye Eğitim Daire Başkanlığı, sivil savunma uzmanları, resmi ve özel müzelerden yetkililer katıldı.


Hürses  


Geri Dön