28 / 03 / 2024

Topkapı Sarayında yangın sempozyumu yapıldı

Topkapı Sarayında yangın sempozyumu yapıldı

Prof. Dr. Haluk Dursun, tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğini belirterek, sarayın bünyesinde bulunan arşivin, el yazması eserlerin bulunduğu mekanların çok iyi korunması gerektiğini bildirdi.

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Fikirtepe'de 25 katlı binanın inşaatında yangın!

Fikirtepe'de inşaat halindeki 25 katlı bir binanın bodrum katında yangın çıktı. Duman yükselen binadaki yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Havalimanındaki bir yangın riski, iyi mühendislik ve doğru çözüm tercih edilerek  binlerce yolcuyu paniğe sevk etmeden kontrol altına alınabiliyor. Peki, Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin inşaatında yangın çıktı!

Zonguldak’ta inşaat çalışmaları devam eden 400 yataklı devlet hastanesinin çalışmaları sırasında yangın çıktı. Yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Ankapark inşaatında yangın çıktı!

Ankara Yenimahalle'de yapımı devam eden Ankapark'ın inşaatında yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Topkapı Sarayı'nda restorasyon hızla sürüyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş, Topkapı Sarayı'nda yapılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının detaylarını anlattı..

Topkapı Sarayı'nda en kapsamlı restorasyon başladı!

Topkapı Sarayı'nda tarihinin en kapsamlı restorasyonu başlatıldı. Topkapı Sarayı restorasyon bütçesinin yaklaşık 220 milyon TL olduğu açıklandı. 

Topkapı Sarayı'nın kaydığına dair iddialar söylentiden ibaret!

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Topkapı Sarayı'nın kaydığına dair iddialarla ilgili söylentiden ibarettir. Topkapı Sarayı’nda hiçbir şekilde bir santim dahi kayma yoktur. Bu tamamen spekülasyondur. Gerekli bütün çalışmalar yapılmış, raporlar alınmıştır." dedi.

Topkapı Sarayı'nda tarihi restorasyon!

Topkapı Sarayı tarihinin en kapsamlı restorasyonunu yaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada devam eden 24 projenin toplam 220 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi.

Topkapı Sarayında yangın sempozyumu yapıldı Haberi

Topkapı Sarayında yangın sempozyumu yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğini belirterek, sarayın bünyesinde bulunan arşivin, el yazması eserlerin bulunduğu mekanların çok iyi korunması gerektiğini bildirdi.Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Tarihi Binaları Kullanan Müzeler, Arşivler ve Kütüphanelerde Risk Yönetimi ve Yangın Güvenliği Sempozyumu"nun açılışını yaptı.Tarihi binaları kullanan müzelerin başında Topkapı Sarayı'nın geldiğine işaren eden Dursun, "Sarayın bünyesinde bulunan hem tarihi saray arşivi hem de el yazmaları kütüphanelerin her biri hazine değerinde. Bu koleksiyonların çok iyi korunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.Topkapı Sarayı başta olmak üzere bütün müzelerin sadece eserlerini teşhir ve tanzim ederek güncel meraklılarına sunmadığını belirten Dursun, bu yerleri ayrıca gelecek kuşaklara hem bina hem de koleksiyon olarak aktarmak...