18 / 04 / 2024

Haluk Sur mipim 2015

Haluk Sur mipim 2015

Dünyanın en büyük Uluslararası Gayrimenkul Fuarlarından biri olan ve 13 Mart tarihine kadar açık kalacak MIPIM 2015’e Türkiye’den gayrimenkul firmalarının yanı sıra markalaşma hedefindeki şehirlerin katılımı damga vurdu.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Yeni teşviklerle kentsel dönüşüm hızlanacak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşümde şubat ayında iki önemli karara imza atıldığını hatırlatarak, getirilen yeni teşviklerle kentsel dönüşümün hız kazanacağını söyledi. 

İstanbul'da 2 milyon konutun yenilenmesi gerekiyor!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Kurucu Üyesi Haluk Sur, ''İstanbul'da halihazırda mevcut konut sayısı 4-4,5 milyon adet. Araştırmalara göre, bunun yaklaşık 2 milyon adedinin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor" dedi.

Surtaş Gayrimenkul Şirketi kuruldu!

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli isimleri arasında yer alan Muhammet Haluk Sur yeni bir inşaat şirketi kurdu.

GYODER'in acı günü! Zemire Sur vefat etti!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Haluk Sur'un annesi Zemire Sur vefat etti.

Haluk Sur: Konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş devam edecek!

Emlak Konut ve GYODER'in düzenlediği 0.70 faiz oranlı kampanyalar sonrası konut piyasasında çok ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Bankalar da konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına indirmeye başladı.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Her şeye rağmen konut sektörü büyüyecek!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Haluk Sur ile röportaj gerçekleştirdi. Sur, 2015’teki belirsizliklere rağmen konut satışının rekor kırdığını belirtti.

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.

Haluk Sur Cushman'dan ayrıldı!

Türkiye gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Haluk Sur uluslararası emlak zinciri Cushman & Wakefield'in yönetiminden ayrıldı.

Bu yıl konut satışlarında 5 milyar dolar aşılacak!

Gayrimenkul uzmanı Haluk Sur, yabancı yatırımcı çeken en önemli sektörlerin başında gayrimenkul sektörünün geldiğini belirterek, 'kartopu etkisiyle giderek büyüyen bir yapının oluşması risklidir' dedi.

Haluk Sur mipim 2015 Haberi

Haluk Sur mipim 2015

Cushman & Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı, ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, Türkiye açısından bu senenin diğer yıllara kıyasla en önemli farkının yalnızca gayrimenkul firmaları değil İstanbul dışında birçok kent ve belediyenin MIPIM’de yer alması olduğunu vurguladı. 


İstanbul, Beyoğlu dışında Ankara, Antalya, Balıkesir gibi kentlerin artık biz de bu yarışın içindeyiz; kendimizi dünyaya açmak ve tanıtmak istiyoruz mesajını vermeye başladıklarını ifade eden Sur, ‘’ Bu çok önemli bir mesaj. Gönül Türkiye adına bu çapta bir katılımın özellikle 2000 – 2008 yılları yani küresel ekonomik krize gelinceye kadar sürede, paranın akacak yer aradığı dönemde olmasını isterdi. Mevcut konjonktüre baktığımızda Avrupa’nın kendi kriziyle baş başa olduğunu görüyoruz ama hiçbir şey için geç değil. Önemli olan herhangi bir beklentiye girmeden, doğru projelerle kentlerimizin hatta...