28 / 03 / 2024

Surtaş Gayrimenkul Şirketi kuruldu!

Surtaş Gayrimenkul Şirketi kuruldu!

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün önemli isimleri arasında yer alan Muhammet Haluk Sur yeni bir inşaat şirketi kurdu.



İhlas GYO ile gayrimenkul sektörüne adım atan Sur geçmişte GYODER Başkanlığı, ULI Türkiye Temsiliciliği  ve Emlak Konut GYO yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. Haluk Sur sektöre yeni bir şirket daha kazandırdı. 


Surtaş Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy’de Muhammet Haluk Sur, Ahmet Taş ve Halit Murat Sur ortaklığında kuruldu. 


100 bin TL sermaye bedeli ile kurulan Surtaş Gayrimenkul Şirketi'nin faaliyetleri Kadıköy'de Feneryolu Mahallesi'nde yürütülecek.  


Gayrimenkul Şirketi'nin faaliyetleri; İnşaat taahhüt ve müteahhitlik işleri yapmak, resmi ve özelinşaatlar yapmak ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler olarak belirlendi. 


Haluk Sur kimdir?

1973 yılında eğitimine başladığı Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden 1978 yılında İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nde lisansüstü çalışmasını tamamlayarak Yüksek Mühendis unvanını almıştır. 1981 yılında NATO bursuyla University of Washington'da Çevre Mühendisliği alanında çalışmalarını sürdürmüştür. 1982-83 yıllarında askerlik görevi esnasında T.C. Milli Savunma Bakanlığı NATO Enfrastrüktür Daire Başkanlığında Merkez Kontrol Mühendisi olarak çalışmıştır. 1983-91 yılları arasında Kurucusu ve Genel Müdürü olduğu Yapı Teknik İnşaat şirketinde görevini sürdürmüştür. 1991-99 yılları arasında İhlas Holding Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grup Başkanlığında İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 1999-2006 İhlas GYO'nun kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak GYODER’de 2004 yılında Başkan Yardımcılığı ve 2005-2007 yıllarında Başkanlık görevini yürütmüştür. Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı, Cushman&Wakefield Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı, Gulf Property Marketing GPM Yönetim Kurulu Başkanı, ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı, Öztaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyeliği, KONUTDER Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, GYODER Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini halen sürdürmektedir.



Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön