26 / 04 / 2024

Hamidiye Saat Kulesini tika mi restore edecek

Hamidiye Saat Kulesini tika mi restore edecek

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.

TİKA, Karadağ Podgoriça'dki tarihi saat kulesini restore edecek!

TİKA, Başkent Podgoriça'nın önemli sembollerinden tarihi saat kulesinin restorasyon ve çevre düzenlenmesini yapacak.

Trablus'taki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Lübnan'ın Trablus kentinde, Sultan 2. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen saat kulesinin restorasyon çalışmaları bitirildi. TİKA desteğiyle kentteki Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.

Trablus'taki tarihi saat kulesi restore edilecek!

TİKA, 1901'de II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'ın Trablus şehrinde yaptırılan Hamidiye Saat Kulesi'ni restore ettirecek.

Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı açılışını Sait Erdal Metiner yaptı!

Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı açılışını Sait Erdal Metiner yaptı. KUYAŞ Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, organizasyonun ihracat açısından Türk kuyumculuk sektörüne büyük katkı yapacağını söyledi.

Hamidiye Tabyaları'nın restorasyonu 2015'te tamamlanacak!

Hamidiye Tabyaları'nın restorasyon çalışmalarının, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü olan 18 Mart 2015 tarihine yetiştirilmesi planlanıyor. . 105 dönümlük arazi üzerinde yapılan restorasyon çalışmaları, 25 milyon TL'ye malolacak.

Enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. Eylül ayı dönemine ait Enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak..

İstanbul İzmir yolu iki saat kısaldı!

Kamil Koç Otobüsleri ile Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), önemli bir iş birliğine imza attı. İki firmanın kara ve deniz ulaşımını entegre eden işbirliği ile İstanbul-Balıkesir-Manisa-İzmir güzergahında seyahat süresi iki saat kısaldı...

Sivas Kalesi kazı çalışmalarında saat kulesi bulundu!

Tarihi Sivas Kalesi'nde başlatılan kazı çalışmalarının ilk gününde "Geç Osmanlı dönemi"ne ait saat kulesi temeline ulaşıldı.Kalenin doğu tarafındaki çay bahçesinin bulunduğu kısımda 3'ü uzman 8 kişilik ekiple kazı çalışması başlatıldı...

Dilovası-Gebze otoyolu 15 saat kapalı!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatı kapsamında, Dilovası mevkii ile Gebze arasındaki eski üst geçitlerin patlatma yöntemiyle yıkılması çalışmaları nedeniyle 20 Eylül saat 21.00 ile 21 Eylül saat 12.00 arasında 15 saat trafiğe kapatılacak.

Dilovası-Gebze otoyolu 15 saat trafiğe kapatılacak!

TEM (O4) Otoyolu'nda trafik akışı, Dilovası mevkii ile Gebze arasındaki eski üst geçitlerin patlatma yöntemiyle yıkılması çalışmaları nedeniyle 20 Eylül saat 21.00 ile 21 Eylül saat 12.00 arasında çift yönlü kesilecek.

Dilovası-Gebze otoyolu 15 saat trafiğe kapatılacak!

Dilovası mevkii ile Gebze arasındaki eski üst geçitlerin patlatma yöntemiyle yıkılması çalışmaları nedeniyle 20 Eylül saat 21.00 ile 21 Eylül saat 12.00 arasında 15 saat trafiğe kapatılacak...

İstanbul'da 9 ilçeye 1 saat içinde kuvvetli sağanak ve su baskını uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir saat içinde kuzeyden güneye doğru şiddetini artırarak il genelinde etkili olması, yarın sabah saatlerine kadar da etkisini devam ettirmesi beklendiğini açıkladı. İşte sağanak yağış uyarısı yapılan ilçeler...

Hamidiye Saat Kulesini tika mi restore edecek Haberi

Hamidiye Saat Kulesini tika mi restore edecek

Lübnan'ın Trablus şehrindeki Hamidiye Saat Kulesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilecek.


TİKA açıklamasında, Lübnan'da "ecdat yadigarı" eserlerin restorasyonuna yönelik projelere devam edildiği belirtilerek, "Lübnan'da birçok projeye imza atan TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.


Hamidiye Saat Kulesi'nin Sultan 2. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'a hediye edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şehrin sembolü haline gelen saat kulesinin geçen zaman içinde yıprandığı ve Lübnan iç savaşında da isabet eden kurşunlar nedeniyle duvarlarının, kapılarının ve pencerelerinin büyük hasar gördüğü kaydedildi.


Açıklamada, saat kulesinin bakım ve restorasyona ihtiyaç duyduğuna değinilerek, bu çerçevede TİKA tarafından yapılan değerlendirme neticesinde söz konusu eserin restorasyonunun yapılmasına karar verildiği...