25 / 04 / 2024

Hamza Sorgucu kim

Hamza Sorgucu kim

CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Hamza Sorgucu kimdir? Hamza Sorgucu, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Hamza Sorgucu'nun biyografisi bu haberde...

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında emlak vergisini kim öder?

Bir ev satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz malın mülkiyetini almanız ile birlikte birtakım vergisel sorumluluklarınız da başlıyor. Peki, ev satışında emlak vergisini kim öder? Vergi nasıl ödenir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Ayıplı maldan kim sorumludur?

Ayıplı malların niteliği ve ayıplı mallardan sorumluluğun kimde olduğu Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, ayıplı maldan kim sorumludur? Tüketicinin seçimlik hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Hamza Sorgucu kim Haberi

Hamza Sorgucu kim

Hamza Sorgucu kimdir?

CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Hamza Sorgucu kimdir? Hamza Sorgucu özgeçmişini şu şekilde anlatıyor:


"1955 Elazığ Palu doğumluyum. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Elazığ’da tamamladım. Malatya Ticari Bilimler Akademisinde Öğrenim gördüm. 


1979-1981 yıllarında İstanbul Hukuk fakültesinde öğrenimimi sürdürürken ailevi nedenlerle üniversiteyi bırakıp Elazığ’da ticari faaliyete başladım. 1984-2000 yılları arasında Elazığ’da turizm sektöründe kurmuş olduğum firmam ile ticari faaliyette bulundum. Bu dönemde Beritan Sor-Kop Kooperatifini kurarak Beritan aşiretinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarda bulundum. 


4 yıl Elazığ Amatör Spor Klüpleri (ASFK) Başkanlığını yaptım, Elazığ Spor II. Başkanlığı görevlerinde bulundum. Ayrıca Palu Beritan Spor ve Kovancılar Spor Klüp yöneticiliği görevlerinde bulundum. Çeşitli okullarda aile birliği görevlerinde bulundum. 


Halen Elazığ ve çevre illerine güvenlik sektöründe hizmet vermekteyiz. Evli ve üç çocuk...