19 / 04 / 2024

Hangi bankalar konutun tamamına kredi verir

Hangi bankalar konutun tamamına kredi verir

Konutun ekspertiz değerinin tamamına konut kredisi kullanmak için şartlar nelerdir. Hangi bankalar konutun tamamına kredi verir? Peşinatsız konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Faizsiz kredi kampanyası nedir? 5 bankanın açıkladığı detaylar belli oldu!

Yeni düzenlemeler ile birlikte kredi kartında nakit avans sayısı azalıp kredi faiz oranları da artıyor. Buna göre, bazı bankalar da hala düşük miktarlarda ve şartlara bağlı da olsa sıfır faizli kredi veriyorlar. Peki hangi bankalar faizsiz kredi veriyor?

Limak Çimento halka arz oluyor! Halka arzda hangi bankalar var ve kaç lot verecek?

Limak Doğu Anadolu Çimento San. ve Tic. A.Ş. halka arz olacak. Yapılan açıklamada firmanın halka arz büyüklüğü 2.52 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Limak Çimento'nun, halka açıklık oranı da yüzde 31 olarak kaydedildi. Toplam olarak 155 milyon lot bireysele eşit miktarda dağıtılacak.

Bankalar emekli promosyonlarını peş peşe güncelledi! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? 

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına gelen zamlardan sonra bankalar da emekli promosyonlarında güncellemeye gitti. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? 

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi, Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Peki, Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte detaylar...

Mehmet Mete Başol hangi bankaların yönetim kurullarında yer aldı? Şu an ne iş yapıyor?

Mehmet Mete Başol kimdir? Üniversite eğitimini nerede aldı? Hangi bankalarda çalıştı? Enka İnşaat ve Sanayi’de hangi alanda çalışıyor? İşte Mehmet Mete Başol ile ilgili merak edilen her şey...

Hangi bankalar peşinatsız konut kredisi veriyor?

Yeni ev almak isteyen yurttaşlar hangi bankaların peşinatsız konut kredisi verdiğini sorguluyor. Peki, Hangi bankalar peşinatsız konut kredisi veriyor? İşte detaylar...

Gümüş yatırımı yapmak mantıklı mı? Gümüş nereden alınır? Hangi bankalar gümüş satıyor?

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesinin ardından, gümüşe olan talep artarken, yatırımcılar ''Gümüş yatırımı yapman mantıklı mı?'' sorusunu merak ediyor. Peki gümüş nereden alınır, hangi bankalar gümüş satıyor?

Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı?

İhtiyaç kredisi, taşınmaz ürün ya da araç sahibi olmak isteyenler için alım imkanı sağlayan bir kredi türüdür. Hisseli tapuya ihtiyaç kredisi ise hisseli tapu sahipleri tarafından merak edilir. Peki hisseli tapuya ihtiyaç kredisi çıkar mı, hangi bankalar kredi verir? İşte konu ile ilgili detaylar…

Dolarla ilgili flaş gelişme. Çok kazanmak isteyen kesin bu bankalara baksın

Dolar fiyatlarının yükselmesinin ardından hangi bankaların ne kadara dolar sattığı merak edilmeye başlandı. İşte bankaların doları verdiği miktarlar.

Devlet destekli ihtiyaç kredisi veren banka var mı? Kamu bankalarının faizleri tek tek açıklandı!

'Devlet destekli ihtiyaç kredisini hangi bankalar veriyor?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. Peki devlet destekli ihtiyaç kredisi veren banka var mı?

Bankalar yüksek faizle karlarını resmen katladı! 2023'ün ilk çeyreğinde hangi banka ne kadar kar elde etti?

Bankaların, keskin şekilde artırılan faiz oranlarının ardından karlarını resmen katladı. Peki 2023'ün ilk çeyreğinde hangi banka ne kadar kar elde etti?

Evlenmek isteyenlere 150 bin TL verilecek! Evlilik faizsiz kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

Faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler hangi bankaların kaç ay vadeyle kredi desteği sağlayacağını sorguluyor. Peki, evlilik kredi desteği başladı mı? İşte detaylar...

Faizsiz kredi veren bankalar hangisi? Hangi bankadan faizsiz kredi alınır?

Son günlerde büyüyen maddi sıkıntılardan dolayı kendilerine çıkar yol bulmak isteyen vatandaşlar faizsiz kredi veren bankaları araştırıyorlar. Sizde hangi bankadan faizsiz kredi alınır? Sorusuna cevap arıyorsanız, detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Hangi bankalar konutun tamamına kredi verir Haberi

Hangi bankalar konutun tamamına kredi verir

BDDK kararı gereğince bankalar konut ekspertiz değerinin maksimum yüzde 80'ine kadar kredilendirme yapabiliyor. Kalan yüzde 20'lik kısmın tüketici tarafından nakit ödenmesi gerekiyor.

Satın alınacak konutun fiyatı alıcı ve satıcı arasındaki anlaşma ile belirlense de kredilendirme aşamasında ise esas olan değer, gayrimenkul değerleme uzmanınca hazırlanan ekspertiz raporundaki değerdir. Örnek olarak alıcı-satıcı arasında 100 bin TL olarak anlaşmaya varılan evin değeri eksper tarafından 125 bin TL olarak belirlenebilir. Bu durumda banka konutun tamamını kredilendirilmiş olur. ( 125.000 x 0,80= 100.000 TL) Tüketici istediği tutarı kolaylıkla konut kredisi kullanarak sağlayabilir.

Satın alınacak konutun ekspertiz değeri alıcı satıcı arasındaki anlaşılan değerde yada altında çıkması durumunda ise konut almak isteyen tüketici kalan kısmı peşin olarak vermek ya da tutar için ihtiyaç kredisi kullanmak durumunda kalır.

Konut değerinin...