25 / 04 / 2024

hangi metroların yapımına başlanacak

hangi metroların yapımına başlanacak

İBB'nin 2016 yılı bütçesini Belediye Meclisi’ne sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metro hatlarının da içinde bulunduğu yeni projeleri açıkladı. İşte 2016 yılında yapımına başlanacak metro hatları...

THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi hangi gün yapılacak? 2023 Emlak Konut başvuru şartları neler?

THY ve Emlak Konut beraberliğinde Arnavutköy'de yükselecek yapıların tüm detayları belli oldu. Peki, THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi hangi gün yapılacak? 2023 Emlak Konut başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Bakan Kurum sosyal medyadan duyurdu: "141 bin 300 konutun yapımına başladık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Asrın felaketinin 3'üncü ayında 141 bin 300 konutun yapımına başladık. 58 bin 629 konutun temellerini attık" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

İzmir Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına başlanıyor! İhalesi gerçekleştirildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 2'nci etabın yapım ihalesini de gerçekleştirdi ve sonuçlandırdı. Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına böylece start verildi...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konutun yapımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konut ve 170 köy evinin yapımına başlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hastanelerin yapımına başlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye yapılacağını açıkladığı hastanelerin yapımına başlandı...

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesinin yollarının yapımına başlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla açılışı Mayıs ayına çekilen Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesinin yollarının yapımına başlandı.

Dudullu-Bostancı Metrosu'nun yapımına yeniden başlandı!

Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya düşürmesi beklenen Dudullu-Bostancı Metrosu'nun yapımına yeniden başlandı. Yüzde 70’i tamamlanan hattın 2021 yılında hizmete açılması planlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmaları devam ediyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarının iş programına uygun devam ettiğini bildirdi.

Bursaspor'un stadyumundaki timsah başı figürünün yapımı yeniden başladı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda yarıda kalan "timsah başı" figürünün yapımına yeniden başlandığını söyledi.

Kocaeli Orhangazi Spor Salonu’nun tribün yapım işi başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Spor Salonu’nun tribün yapım işine başladı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2 blok inşaatın yapım işi ihalesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri İmar ve İnş. Tic. Anonim Şirketi tarafından Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etap ikinci kısmına ait bölümünde yer alan 2 blok inşaatın yapım işi 66 milyon 121 bin 395 bin TL'ye ihale ediliyor.

hangi metroların yapımına başlanacak Haberi

hangi metroların yapımına başlanacak


İBB’nin 16 milyar 100 milyon liralık 2016 bütçesi onaylandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Meclisi’nde bütün gelişmiş şehirlerde ulaşım problemi yaşandığına dikkat çekerek, İstanbul’un toplu ulaşım sistemlerini daha da geliştirmek adına bütçede en büyük payı ulaşıma ayırdıklarını söyledi. 8 milyar 42 milyon liralık ulaşım yatırımı yapacaklarını bildiren Topbaş, Çevre yatırımlarına 5 milyar 818 milyon lira ayırdıklarını, Kültür-Sanat, Sağlık ve Sosyal Yardımlar ile diğer alanlardaki yatırımların da artarak devam edeceğini ifade etti.


İBB Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul’da gelecek yılsonunda günlük 7 milyon kişi raylı sistemleri kullanır hale gelecek. İstanbul, 2019 yılı sonunda da 11 milyon kişinin günlük raylı sistemleri kullandığı bir şehir olacak. Sizlere güzel bir haber vermek istiyorum” diyerek; Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir’den geçen 13...