25 / 04 / 2024

Harbiye semti

Harbiye semti

1947 yılında Harbiye'de İnönü Stadı'nın üst tarafında, Türkiye'nin en büyük açık hava tiyatrosu olarak, inşa edilmekte olan 4 bin kapasiteli İstanbul Açık Hava Tiyatrosu'nun inşası bitmek üzereymiş.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1940 yılında Harbiye'de bir meydan ve bahçe yapılacak!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Harbiye'de bir meydan ve bahçe vücuda getirmeye karar vermiş. Prost'un hazırladığı plana göre genişletilecek olan sahada bulunan Elektrik İdaresi'ne ait bir bina da istimlak edilecekmiş.

Harbiye Konserleri başlıyor! Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu'nun bilet fiyatları ne kadar?  İşte tam liste...

N Kolay Harbiye Açıkhava Konserleri başlıyor. Birçok sanatçının sahne alacağı konser serisinde Tan Taşçı da birkaç konser birden verecek. Peki Tan Taşçı'yı canlı olarak seyretmek ve dinlemek isteyenler kaç TL ödeyecek. İşte Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu bilet fiyatları...

Harbiye Çayırı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Harbiye Çayırı İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon 925 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Murat Coşkun tarafından kuruldu.

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi Ankara'nın o semti oldu!

Konut yatırımlarının yeni gözdesi Ankara'nın Bağlıca semti oldu. Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

TRT'den otel iddialarına yanıt: Harbiye ve Ulus'taki binalara dönülecek!

TRT, İstanbul Harbiye'de yer alan radyoevinin otel yapılacağı yönündeki açıklamasından sonra, İstanbul'daki binaları ile ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklamalar...

Harbiye Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harbiye Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Nurkan Albayrak, Sedat Asiltürk ve Umut Koç ortaklığında kuruldu.

Harbiye Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harbiye Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İlmettin Aytekin ve Keıvan Modtagımy ortaklığında kuruldu.

Teşvikiye ve Harbiye'deki riskli yapılar ne olacak?

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmişti. Peki o mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu mu? Riskli yapılar ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akiş GYO, Kıymet-i Harbiye Yönetim Danışmanlık ile anlaştı!

Akiş GYO, danışmanlık hizmeti alınacak şirketi Kıymet-i Harbiye Yönetim Danışmanlık ve Ticaret A.Ş. olarak belirledi...

Harbiye Açık Hava Sahnesi'nin üzeri kapatılacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nin üzerinin kapatılarak 12 ay hizmet verir hale getirilmesine ilişkin projesinin detayları paylaşıldı.

Tatilekranı Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Harbiye Şubesi açıldı!

Tatilekranı Turizm Seyahat Acenteliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Harbiye Şubesi bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Nadir Bekar Harbiye’deki evini 1 milyon 680 bin liraya satıyor!

Reklam yönetmeni Nadir Bekar, ‘Star Wars’ filminden ilham alarak ‘Naboo Gezegeni’ konseptinde tasarladığı Harbiye’deki 4 katlı evini 1 milyon 680 bin liradan satıyor..

İstanbul Harbiye'de 24 milyon TL'ye satılık otel!

İstanbul İli Şişli İlçesi Harbiye Mahallesi'nde yer alan otel, 24 milyon TL bedelle icradan satışa çıkarılıyor.

Harbiye semti Haberi

Harbiye semti



İstanbul Açık Hava Tiyatrosu bitmek üzere


     Harbiye ile Dolmabahçe arasındaki sahada, İnönü Stadı'nın üst tarafında yapılmakta olan açık hava tiyatrosu, bazı tali aksamı istisna edilirse, bitmiş gibidir. Elyevm elektrik tesisatının ikmali, halkın oturacağı yerlerin ahşap kısımlarının boyanması, sahnenin arka kısmındaki büyük demir kapının takılması gibi işlerle uğraşılmaktadır. Avrupa ve Amerika'daki emsaline nazaran küçük, fakat 4000 kişi alacağı için bizim bugüne kadar gördüğümüz açık, kapalı tiyatro binalarımıza göre büyük olan İstanbul Açık Hava Tiyatrosu hakikaten pek güzel olmaktadır. Yukarıda inşaatının henüz tamamlanmadığını söylediğimiz tali aksam, tiyatro faaliyete geçtikten sonra yavaş yavaş yapılacaktır. Şehir Tiyatrosu on beş,...