19 / 04 / 2024

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kılınç, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddeleri gereğince, yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Kılınç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) nun İstanbul Ulus Yerleşkesi (İstanbul Televizyonu) ve Harbiye'deki İstanbul Radyosu'nun (Radyoevi) tarihi binası depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle eş zamanlı şekilde boşaltılmaktadır. İstanbul'daki Radyoevi binası 1945 yılında, İstanbul Televizyonu binası ise 1971 yılında kamu yayıncılığı yapmak üzere tasarlanmış ve mülkiyeti TRT'ye ait olan binalardır. Anıtsal Yapı Statüsü bulanan Radyoevi binası 2000 yılında otel yapılmak; 2012 yılında ise Birleşmiş Milletlere tahsis edilmek istenmiş ancak gerek kurum çalışanları gerekse kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu planlar gerçekleşmemiştir. Pandemi dönemi olmasına rağmen taşınmanın acil olarak gerçekleştirilmesi, taşınma gerekçeleri ile ilgili olarak gerekli açıklamaların yapılmaması, tadilatın yapılacağı TRT binalarının geleceği ile ilgili belirsizliklerin oluşmasına neden olmuştur.''

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç'ın soruları:
1. TRT Harbiye Radyoevi ve TRT Ulus Televizyon binalarının depreme dayanıklı olup olmadığına ilişkin herhangi bir rapor bulunmakta midir? Bulunmaktaysa, hangi kurum / kuruluş tarafından hazırlanmıştır ve rapordaki tespitler nelerdir? 

2. TRT Harbiye Radyoevi ve TRT Ulus Televizyon binalarının depreme karşı güçlendirilmesi için ihale yapılmış mıdır, güçlendirme amaçlı tadilat süreci ne zaman başlayacak ve ne zaman tamamlanacaktır? 

3. Güçlendirme çalışmaları tamamlandıktan sonra TRT, İstanbul Ulus Yerleşkesi ile Harbiye'deki radyoevine geri dönecek midir? Bunun için ön görülen tarih nedir? 


Geri Dön