23 / 04 / 2024

TRT'nin bazı binalarının boşaltılması meclis gündeminde!

TRT'nin bazı binalarının boşaltılması meclis gündeminde!

TRT'ye ait bazı binaların depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TRT'ye ait bazı binaların depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İlgezdi, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li İlgezdi, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96'nci maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

İlgezdi, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Harbiye'de bunun İstanbul'un simge yapılarından Radyoevi ve TRT'nin Ulus yerleşkesi depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştır. Ülkemizin hafızası konumunda bulunan Radyoevi binasının 2000 yılında otel yapılmak; 2012 yılında ise Birleşmiş Milletlere tahsis edilmek istenmiştir.  Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası HABER-SEN binanın iletişim Başkanlığına devredileceği iddialarını gündeme getirmiştir.''

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin soruları:
1-İstanbul'da Harbiye ve Ulus'taki binaların boşaltılma nedeni nedir? 
2-Binalarin deprem riski taşıdığına ilişkin raporlar nereden alınmıştır? 
3-1999 Marmara Depreminden sonra Ortaköy'deki TRT misafirhanesi boşaltılırken bu binalar için risk taşımadığına ilişkin rapor verilmiş midir? 
4-Ortaköy'deki misafirhane gibi bu binalar da TRT'nin elinden çıkarılacak mıdır? 
5-Çekmeköy'de bir arazi satın alındığı ve tüm TRT binalarının buraya taşınacağı doğru mudur? 
6-Boşaltılan iki binadaki TRT personelinin bir başka medya kuruluşunun binasına taşınması kararı kim tarafından alınmıştır? Bu bina kaç yıllığına kiralanmıştır ve ne kadar kira ödemesi yapılacaktır? 
7-TRT İstanbul Radyosunun arşivi nerede korunacaktır? 
8-TRT Antalya Bölge Müdürlüğü de 4 yıl önce benzer biçimde boşaltılmış, Antalya'da başka bir bina kiralanmıştır. Bu binaya 4 yılda ne kadar kira ödenmiştir? Antalya'nın merkezinde TRT'ye ait bu bina için 4 yıl içinde ne yapılmıştır? TRT Antalya Bölge Müdürlüğü kiraya çıkmak yerine neden kendi mülkü olan Lara TRT Kampina taşınmamıştır? 
9-İzmir'de Kahramanlar semtinde bulunan TRT binasının, AVM yapılmak üzere satılacağı ve yeni bina yapılması için Torbalı ilçesinde arsa arandığı bilgisi doğru mudur? 
10-TRT  İzmir  Bölge Müdürlüğüne ait Kahramanlar'da bulunan ek bina kime, hangi tarihte, hangi gerekçeyle ve ne kadara satılmıştır? 
11-TRT Çukurova Bölge Müdürlüğünün kapatılacağı ve sadece Adana'da bir haber bürosu bırakılacağı iddiası doğru mudur? Mersin'de görev yapan TRT personelinin durumu ne olacaktır? Mersin'deki bina da satışa çıkarılacak mıdır? 
12-TRT'nin gerek bandrol gelirleri gerekse elektrik payından aldığı miktar her geçen gün yükselirken, reklam gelirleri de artarken, bu kadar çok mülkün elden çıkarılmasının gerekçesi nedir? 
13- Radyoevi binasının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına devredileceği doğru mudur? 
14- TRT'de 4 Ocak 2021 tarihi itibariyle memur, kadro karşılığı sözleşmeli ve özel sözleşmeli olarak kaç personel çalışmaktadır? TRT'ye son 2 yıl içinde ÖHT (Özel Hukuka Tabi) statüsünde 3 bin yeni personel alındığı bilgisi doğru mudur? 
15- TRT Haber, 2020 yılında 19 Mayıs, 30 Ağustos, 10 Kasım ve 17 Aralık'ta alt yazı hatalarıyla gündeme gelmiş, bu önemli günlerde yapılan ciddi hatalar kamuoyunun büyük tepkisini çekmiştir? Bu yayın hatalarıyla ilgili olarak kaç yönetici ve çalışan hakkında soruşturma yürütülmüştür? Kaç kişiye ceza verilmiştir? Ceza alan yönetici var mıdır? 


Geri Dön