19 / 04 / 2024

has mimarlık Shatt Al Arab Hastanesi projesi

has mimarlık Shatt Al Arab Hastanesi projesi

Has Mimarlık, Irak’ın Basra kentinin en modern hastanesi olacak Shatt Al Arab Hastanesi’nin projesini hazırlıyor...

Has Desıgn Project Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Has Desıgn Project Mimarlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emir Hasoğlu tarafından kuruldu.

Has Group Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Group Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Adem Aktaş tarafından kuruldu.

Has Tema Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Tema Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Özkan ve İbrahim Necmett Bakkallar ortaklığında kuruldu. 

Mimarlığın Ses ve Işık Hali sergisi 3 Kasım'da!

Has Mimarlık yapıtlarıyla kurgulanmış görsel-işitseldeneyim Mimarlığın Ses ve Işık Hali sergisinin açılışı 3 Kasım 2016 Perşembe günü saat 17:00'de açılacak.

HAS Mimarlık, Türkiye Prefabrik Birliği ödülü aldı!

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasıyla, Prefabrik Birliği’nin “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” kazandı.

Has Mimarlık ING Bank Kahramanmaraş projesine Yapıt Ödülü!

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasının doğru hazırlanan mimari projesi ile “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” almaya hak kazandı.

HAS Mimarlık Anadolu Sağlık Merkezi projesi, örnek proje olarak Paris’teydi!

Türkiye’nin önde gelen mimarlık firmalarından ve hastane kavramına yepyeni bir soluk getiren HAS Mimarlık’ın tasarladığı ‘Anadolu Sağlık Merkezi’ projesi, “en iyi uygulama”lardan biri olarak Paris’te uluslararası platformda tanıtıldı.

Has Mimarlık’ın imzasını taşıyan Anadolu Sağlık Merkezi örnek proje seçildi!

Türkiye’nin önde gelen mimarlık firmalarından ve hastane kavramına yepyeni bir soluk getiren HAS Mimarlık’ın tasarladığı ‘Anadolu Sağlık Merkezi’ projesi, en iyi uygulamalardan biri olarak uluslararası platformda tanıtılacak.

Has ve Ertunga Mimarlık hastane projeleriyle yurtdışına açılıyor!

Türkiye sağlık alanında bölgede önemli bir merkez haline gelince, Türk mimarları da sağlık projeleriyle yurtdışına açılma fırsatı buldu. Has ve Ertunga Mimarlık yurtdışında çok sayıda hastane projesinin tasarımlarını üstlenmeye başladı

Kadir Has Üniversitesi Mimarlık bölümü açtı!

İşletme, Ekonomi, Siyaset Bilimi gibi bir çok alanda eğitim veren Kadir Has Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi kapsamında bu yıl Mimarlık bölümü açtı...

Has Mimarlık Shatt Al Arab Hastanesi’nin projesini hazırlıyor!

Has Mimarlık, Irak’ın Basra kentinin en modern hastanesi olacak Shatt Al Arab Hastanesi’nin projesini hazırlıyor...

Has Mimarlık - Yeşil Yaşa grubu ile sosyal medyaya açılıyor!

Türkiye’de “Kanıta Dayalı Tasarım Akreditasyon ve Sertifikası” (EDAC) sahibi ilk ve tek mimarlık kuruluşu olarak dikkat çeken HAS Mimarlık, “Yeşil Yaşa-Has Mimarlık” grubu ile Sürdürülebilirlik’i sosyal medyaya açıyor...

Has Mimarlık, 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ndeydi!

Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi kapsamında Dünya Yeşil Bina Konsey Başkan ve yöneticileri bir araya geldi. Oturumun başkanlığını Has Mimarlık Kurucu ortaklarından Ayşe Hasol Erktin üstlendi

has mimarlık Shatt Al Arab Hastanesi projesi Haberi

has mimarlık Shatt Al Arab Hastanesi projesi

60.000 m2 arsa üzerinde 120 yataklı olarak tasarlanan projede hastane 20.000 m2 inşaat alanına sahip olacak.

İlk kez bir Türk mimarlık firması tarafından projelendirilen Shatt Al Arab Hastanesi, en ileri teknolojiyle donatılacak.


Böyle bir projede Türk mimarlık firması olarak yer almak çok önemli. Türk mimarlarının da çok yakın zamanda yurtdışında Türk müteahhitlerinin yakaladığı başarıya ulaşacaklarını ifade eden Ayşe hanım Basra projesinin de bu açıdan hızla gerçekleşmeye başladığının ispatı olduğunu belirtiyor.


Hasol, HAS Mimarlık’ın tüm projelerinde benimsediği yeşil bina konsepti kapsamında bu projede de arsa verilerinin çok etkin bir şekilde kullanıldığını belirterek, Kuzey Irak’ın inşaat anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ediyor. Özellikle sağlık yapıları tasarımında kullanılan EDAC sertifikası bu tur hastaneler için çok önemli ve Türkiye’de bu sertifikaya ilk ve tek...