18 / 04 / 2024

HAS Mimarlık, Türkiye Prefabrik Birliği ödülü aldı!

HAS Mimarlık, Türkiye Prefabrik Birliği ödülü aldı!

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasıyla, Prefabrik Birliği’nin “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” kazandı.



HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasının “doğru hazırlanan mimari projesi ile prefabrikasyon teknolojisini kullanarak nitelikli bir mimari ile kısa sürede bitirilebilmesine olanak sağlaması” nedeniyle “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” almaya hak kazandı. 


Ödül, 17 Mayıs’ta, İTÜ Maçka Mustafa Kemal Amfisi’nde, Beton Fabrikasyonda Yeni Arayışlar Konferansı açılış töreninde verildi.


Yaklaşık 600 kişinin çalıştığı 4500 m2 alana yayılan binanın tasarımında, stresin yoğun olduğu çağrı merkezi ortamında çalışanların motivasyonunun sağlanmasına önem verildi. Günlük yaşamın akışında hissedilemese de çalışanların beş duyusu da motivasyonlarını etkiliyor. Çalışılan mekanın, çalışanların beş duyusunu da rahatlatacak, dışarıdan gelebilecek olumsuz uyarıları kapatabilecek şekilde tasarlanması gerekiyor.  Gerek akustik, gerek ısıtma- soğutma sistemleri, gerek aydınlatma düzeni ve en önemlisi de sosyal alanlar çalışanların huzuru açısından eşdeğer önem taşıyor. Bu nedenle, teknolojik altyapının yanısıra, çalışanların birbirleriyle etkileşimini sağlayacak dinlenme alanları ve sosyal mekanlar oluşturulması; bu mekanların dinlendirici olmakla birlikte,  yer yer canlı ve yaratıcı unsurlarla renklendirilmesi de tasarımının ana amaçları arasında yer aldı. Tasarımın bu ana amacı gerçekleşerek, ING Bank IT ve Operasyon Merkezi Kahramanmaraşlı eğitimli ve yetenekli gençlerin ilgi odağı oldu. 


Türkiye Prefabrik Birliği, prefabrikasyonun gelişmesini ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla, iki yılda bir çeşitli dallarda “Türkiye Prefabrik Birliği Altın Kiriş Ödülü” veriyor. Ödüller, prefabrikasyonda araştırma, geliştirme, tasarım, uygulama ve yaygınlaştırma alanlarında yapılan çalışmaları gerçekleştiren veya bu çalışmalara katkıda bulunan kişi ve kuruluşları kapsıyor. 



Geri Dön