19 / 04 / 2024

Hasankeyf esnafı kira yardımı

Hasankeyf esnafı kira yardımı

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından etkilenen esnafa 500-1000 lira arasında kira desteği verilmeye başlandı.

İstanbul'da bir esnaf anlattı: Mal sahibim Afgan, 5 bin TL kira veriyorum!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve partisinin İBB Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu’nun esnaf ziyaretinde bir esnafla diyaloğu sosyal medyanın gündemine düştü. 

Ticari gayrimenkullerde 4 kata varan kira zammı: Küçük işletmeler kapanıyor!

Ticari gayrimenkullerde kira sınırlaması olmaması, özellikle KOBİ’ler ile esnaf ve zanaatkarı olumsuz etkiliyor. Yüzde 150'ye ulaşan zam talepleri, bazı bölgelerde 4 katına çıkarken Euro ile kira isteyenler de var. 

ATEM Başkanı Akçam ev sahiplerini uyardı! Kira beyannamesi vermeyen yandı!

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade etmişti. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Bakan Şimşek’in açıklamalarını değerlendirdi.

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: İş yeri kira artışlarında üst sınır getirilmesi gerek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor." dedi.

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Kasaplar Çarşısı esnafına kira ve taşınma yardımı müjdesi!

Ankara Kızılcahamam'da yangında zarar gören Kasaplar Çarşısı'ndaki esnaflara kira ve taşınma yardımı verilecek.

İzmirli esnafın kira tepkisi!

Tarım, turizm ve ticaretiyle Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olan İzmir, Kovid-19 salgını sürecinde zor günler yaşarken birçok sektörde önemli değişiklikler meydana geldi. Çok sayıda dükkan ve iş yeri sahibi kepenk indirdi. Esnaf, kiralardan şikayetçi oldu.

Manisa'da kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı TBMM'de!

Türkiye geneli ve Manisa ilinde kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ömer Günel'den esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Sildiğimiz ecrimisil ve kira bedeli 3 milyon 183 bin TL idi. Bununla yetinmedik, esnafımızı rahatlatmak için borçları 5 ay faizsiz erteledik" dedi.

Turizmcilerden kira desteği talebi!

Turizm sektörü de Kovid-19 salgınından etkilendi. Yabancı ülkelerden gelen turist sayısının azalması turizmcileri endişeye düşürdü. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, esnafın kira desteğinin yükseltilmesini talep etti.

Hasankeyf esnafı kira yardımı Haberi

Hasankeyf esnafı kira yardımı

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından koronavirüs salgınından etkilenen esnafa 500-1000 lira arasında kira desteği verilmeye başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'yi de etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle esnafın zor bir yıl geçirdiğini söyledi.

Bu sebeple pandemiden etkilenen esnafa bir nebze de destek olmak için 100 bin lira civarında bir destek sağlayacaklarını dile getiren Öztürk, "Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, esnaflarımıza pandemiden etkilenme oranlarına göre 500-1000 lira olarak belirlediğimiz kira desteklerini bugün itibarıyla hesaplarına yatırıyoruz." diye konuştu.

Gelir kaybı ve kira desteği için başvurular...