29 / 03 / 2024

hasankeyf taşınıyor mu

hasankeyf taşınıyor mu

Ilısu Barajı'nın tamamlanması ile su altında kalacak Hasankeyf'teki tarihi eserler yeni yerleşim birimine taşınmaya hazırlanılıyor.

Hasankeyf nereye taşınacak?

Ilısu Barajı ve HES Projesi göl alanında kalacak olan Hasankeyf ilçesinin taşınacağı alanı da belirliyor. Hasankeyf ilçe merkezi yeni yerleşim yerine nakline kadar geçecek süre içinde, ilçenin hukuki varlığı mevcut yerleşim yerinde sürdürülecek.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Akaryakıta indirim geliyor mu? Benzin, motorin, LPG fiyatlarına hemen bakın! 10 Kasım güncel fiyatlar...

Milyonlarca sürücü 'Akaryakıta indirim geliyor mu? Benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar?' sorularının yanıtlarını merakla araştırıyor. Peki 10 Kasım 2023 benzin, motorin ve LPG fiyatları kaç TL oldu? 

Kıdem tazminatı kalkıyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Orta Vadeli Program’da (OVP) kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir değişikliğin yapılacağının ilk sinyalleri verilmişti. Yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışmaların başlanacağına yönelik haberler gelmeye başlarken ''Kıdem tazminatı kalkıyor mu?'' sorusu gündeme taşındı.

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Peki 100 bin taşerona kadroda son durum ne? Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

1 dolar aslında tam bu kadar! Ekranlar bizi yanıltıyor mu? Dolarını kapan gelsin baksın!

Dolar/TL kurunda son  gelişmeler yakından takip ediliyor. Son zamanlarda rekor denemeleri yağan dolar kuru 21 TL seviyesine geldi. Ekranlarda 21 TL olarak gördüğümüz doların aslında ne kadar olduğu ortaya çıktı. 1 dolar aslında tam bu kadar! Ekranlar bizi yanıltıyor mu? Dolarını kapan gelsin baksın!

Bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu?

Resmi tatil günlerinde vatandaşlar Alışveriş Merkezlerinin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu? İşte detaylar...

1 Mayıs’ta kargolar çalışıyor mu? 1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?

1 Mayıs bu yıl hafta içine denk gelmesinden dolayı; “1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?” soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

İstanbul sanayisi olası İstanbul depremi nedeniyle taşınıyor! İlk durak belli oldu!

İstanbul Sanayi Odası, yüzde 60’ı fay hattında yer alan sanayi tesislerinin taşınması için yol haritası hazırlıyor. Şehirden kaçanların ilk durağı ise Trakya bölgesi oluyor.

Tüm detaylar belli oldu! İstanbul’un o ilçesi işte tam buraya taşınıyor!

yıkımlara neden olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da ilk güvenli bölgeye taşınmalar başlıyor…

Uber tamamen ücretsiz oldu! Deprem yardım malzemeleri Uber araçlarıyla ücretsiz taşınıyor!

Güneydoğu Anadolu bölgesinde on binlerce binanın yıkıldığı depremin ardından çok sayıda özel şirket yardım çalışmaları yürütüyor. İstanbul'da hizmet veren Uber, belirlenen tarih ve saatlerde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım malzemelerini ücretsiz taşıyacağını duyurdu. İşte Uber'in ücretsiz

hasankeyf taşınıyor mu Haberi

hasankeyf taşınıyor mu

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi Hasankeyf'in yeni yerleşim yeri ile ilgili çalışmalar sürüyor. Belediye ve İlçe Jandarma Komutanlığı dışında bütün kurumların taşındığı yeni yerleşim yerine Ilısu Barajı ve HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma ve Kurtarma Çalışmaları kapsamında getirilecek tarihi ve kültürel eserler, buradaki Kültür Parkı'nda sergilenecek.


Çalışmalarda El-Rızk Cami minaresi, Kızlar Cami, Sultan Süleyman Han Cami giriş kapıları, Koç Cami, İmam Abdullah Türbesi ve Zaviyesi, Zeynel Bey Türbesi, hamam, kale kapısı gibi tarihi yapılar parça ve bütünsel olarak taşınacak. Taşıma işine ilk olarak kasım ayında Zeynel Bey Türbesi ile başlanacak.


Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Zeynel Bey Türbesi'nin taşınmasına ilişkin ihale sürecinin tamamlandığını bildirdi.


Taşınacak eserlerin yeni yerleşim birimindeki Kültür Parkı içerisine veya çevresine yerleştirileceğini kaydeden Baygüven, şöyle konuştu:


"Yeni ilçe de...