19 / 04 / 2024

hasta birinin malını satabilir miyim

hasta birinin malını satabilir miyim

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında hasta kişinin evini varisleri satabilir mi sorusuna yanıt verdi..

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

Gülsin Metal Alüminyum Elektrik Malzemeleri Tarım Ürünleri Reklam Medikal Mal.İnş.Mal.Ltd.Şti. kuruldu!

Gülsin Metal Alüminyum Elektrik Malzemeleri Tarım Ürünleri Reklam Medikal Mal.İnş.Mal.Ltd.Şti. Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Burhan Demiralay tarafından kuruldu.

Baba malını istediği evladına verebilir mi?

Tapu devri konusu ile bağlantılı olarak mal paylaşımı ya da anne ve babanın malları nasıl paylaşılır konusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu doğrultu da Baba malını istediği evladına verebilir mi? soruları sorulmaktadır. İşte detaylar!

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

Çalışan, çalışmayan, kadın, erkek herkesi ilgilendiriyor! Maaşlar değişti!

Devlet ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerde 2022 yılında değişiklik oldu. İhtiyaç sahibi yaşlı, hasta, engelli, kadın milyonlarca vatandaş 2022 destek ödemelerini araştırıyor...

Kim Kardashian'ın Hidden Hills’teki evini yenilemesine komşu engeli!

Kim Kardashian'ın California’nın lüks bölgesi Hidden Hills’te bulunan konutunu yenileme planları, komşularında rahatsızlık yarattı. Komşulardan birinin Kardashian’ın inşaat planlarını durdurmak amacıyla mahkemeye başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Rayiç bedel belgesi nasıl alınır?

Taşınmaz bir malın, güncel piyasa şartlarındaki alım satım bedeli olarak ifade edilen rayiç bedel bilgilerine nasıl ulaşılır? Rayiç bedel belgesi nereden alınır? Rayiç bedel belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüme tepki!

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, vatandaşların verilen metrekare fiyatlarına tepki gösterdiğini dile getirdi. CHP’li Görgöz, “Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

İcradaki malını sahibi satabilecek!

Adalet Bakanı Gül, "Hukuk yargılamalarıyla ilgili, icralara yönelik borçlunun kendi malını satabilmesi gibi birtakım vatandaş lehine olan, yargılamaları hızlandıran düzenlemeler düşünülüyor" diye konuştu...

Tüketici bedel indirimi hakkını hiç kullanmıyor!

Tüketicilerin aldığı malın iadesini, değişimini, ücretsiz onarımını ve bedel indirimini talep etme hakkı olduğu ancak 22 yıldan bu yana bedel indirimiyle ilgili bir talepte bulunmadıklarını bildirildi.

Borçlu vatandaş hacizli malını satabilecek!

Toplumsal probleme dönüşen borç ve alacaklarla ilgili haciz işlemlerinde yeni ve kolaylaştırıcı düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeler kapsamında borçlu vatandaş hacizli malını satabilecek.

hasta birinin malını satabilir miyim Haberi

hasta birinin malını satabilir miyim

Biz altmış yaş civarında üç kardeşiz, annemiz hayatta ama felçli ve alzheimer hastası. İki kardeş annemin evinde oturuyor. Annemin bakıma ihtiyacı var ama evde bakımı mümkün değil. Bakımını sağlayacak bir yere yatırmamız gerekiyor ama maddi imkanımız elvermiyor. Bakım masrafını karşılamak için anneme ait evi satmak zorundayız. Annemin evini biz satabilir miyiz? Bunu nasıl sağlarız?


Anneniz hayatta olduğu müddetçe annenize ait bu evi siz satamazsınız. 

Satabilmeniz için bir dizi hukuki işlem yapmanız şart. O da şu: Önce mahkemeye başvurup annenize vasi tayini isteyeceksiniz. Mahkeme annenizin durumu hakkında doktor raporu isteyecek. Doktor raporunda annenizin temyiz kudreti bulunmadığı yönünde olacak ve bu durumda aile fertlerinden biri annenize vasi olarak tayin edilecek. Ancak bununla bitmeyecek. Vasi tayininden sonra kendisinin bakımı için para gerekeceği ileri sürülerek...