25 / 04 / 2024

hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi restore

hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi restore

Bir belde belediyesi iken Anadolu'nun en önemli kültür hazinelerinden Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ni restore eden Payas Belediyesi, emeğinin karşılığını, en büyük ödülleri toplayarak aldı..

Hatay'da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini, ay sonuna kadar 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Bakanlıktan Hatay'a 309 bin 872 bağımsız bölüm! Teslimler Kasım'da başlayacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen Hatay'da 309 bin 872 bağımsız bölüm hayata geçirildiğini söyledi. 

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüme en fazla müracaatın Hatay'dan geldiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Hatay'da 4 sanayi sitesinin inşaatı tam gaz! Kente 379 adet yeni iş yeri kazandırılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da çalışmaları devam eden 4 sanayi sitesini en kısa sürede tamamlayarak 379 yeni iş yerini kente kazandıracaklarını bildirdi.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Benzin ve motorin fiyatını 6 TL düşürecek öneri!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, peş peşe zamların ardından benzin ve motorinin litre fiyatını 6 TL kadar düşürecek bir öneride bulundu.

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Hatay'ın merakla beklenen yeni stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yarın açılıyor.

Hatay Amik Ovası icradan satılığa çıkarıldı!

CHP’li vekil Mehmet Güzelmansur, Hatay'da tarım arazi olan Amik Ovası'nın icradan satılığa çıkarıldığını açıkladı. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

Hacı Mehmet Alkan Camii açıldı!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Hacı Mehmet Alkan Camii kompleksi hizmete açıldı.

Mehmet Ersoy: Hatay yeniden imar edilecek!

Hatay'ın geçmişten gelen bir tarihe ve potansiyele sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''İhtiyaç duyulan imar planlarını hızlı bir şekilde başlatacağız'' dedi.

hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi restore Haberi

hatay Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi restore

Osmanlı döneminin önemli konaklama merkezlerinden biri olan Payas'ta Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, tarihin yıkıcı etkisinden, belediyenin müdahalesiyle kurtuldu. Henüz bir belde belediyesi iken ecdadın mirasını ayağa kaldırmak için girişimlerde bulunan Payas Belediyesi, başkan Bekir Altan'ın kararlı ve inatçı tutumu sayesinde tarihi külliyeyi restore ettirdi. Küçük adımlarla büyük iş başardıklarını söyleyen Altan, "Büyük fedakarlık yaptık ama değdi. Ecdadın bize emanet ettiği bu mirası gelecek nesillere daha iyi şartlarda bırakmalıydık. Bunu başardık" dedi. 


"YAPAMAZSINIZ DEDİLER" 

Bir belde olan Payas'ta 1999 yılındaki seçimden önce vatandaşlarla görüşürken külliye konusunda hazırlıksız yakalandığını itiraf eden Başkan Bekir Altan, Restorasyon hikayesini şöyle anlattı: "Halk toplantılarında vatandaşın biri sordu: 'Ya hocam siz seçilirseniz bu külliyeyi ne yapacaksınız?' Allah var, hiçbir hazırlığım yoktu....