28 / 03 / 2024

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.



Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması önerisinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gerenli, yaptığı yazılı açıklamada, restorasyon çalışmalarının başladığı tarihi binanın, çok güzel bir tarih müzesi olabileceğinden bahsetti. 

Sıbyan Mektebi binasının, konumu ve tarihi dokusuyla önemli olduğunun altını çizen Gerenli, bu tür yapılara sahip çıkılması gerektiğinden bahsetti. 

Tarihi binanın Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile bir bütün olduğundan bahseden Gerenli, şu açıklamalarda bulundu:

"Sanat tarihimiz açısından da çok önemli eserler arasında yer alan ve uluslararası yayınlanmış eserlerde yer bulan külliyemizi tanıtmak, dışarıdan gelen misafirlere, halkımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Bu, bizim için en önemli görevlerden biridir. Lüleburgaz Belediyesi olarak kültür envanteri çalışmaları yapıyoruz ve kültür envanteri çalışmaları sonucunda, kentimize müze kazandırmak ve geçmişten gelen birikimimizi gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizden biridir. Bilimsel olarak hazırlanacak bu birikimle birlikte bunu yapabilecek iradeye sahibiz." 


Geri Dön