26 / 04 / 2024

Hindistan'da müslümanlar için toplama kampı inşa ediliyor!

Hindistan'da müslümanlar için toplama kampı inşa ediliyor!

Hindistan'ın Assam eyaletinde vatandaşlıktan çıkarmayı planladığı 1,9 milyon Müslüman için 10 toplama kampı inşa ediliyor.



Hindistan, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan  Assam eyaletinde, nihai vatandaşlık listesinin dışında bırakarak vatandaşlıktan çıkarmayı planladığı 1,9 milyon kişinin gözetim altında tutulacağı toplama kampları yapılıyor. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeni Delhi yönetimi, Assam eyaletinde Ulusal Vatandaş Sicili (NRC) tarafından meydana getirilen nihai vatandaşlık listesinin dışında kalan çoğu Müslüman 1,9 milyon kişi için gözetim kampları yapılıyor.

EN AZ 10 KAMP İNŞA EDİLECEK

Haberde, en az 10 toplama kampı yapılacağı, kampların her birinin üç bin kişi kapasiteli ve yedi futbol sahası büyüklüğüne sahip olacağı ifade edildi. Yüksek duvarlarla çevrilmesi amaçlanan kamplarda okul ve hastanenin de bulunacağı, güvenlik güçlerinin devriye gezeceği açıklandı. Pakistan Başbakanı İmran Han, geçen hafta yaptığı bir açıklamada, Hindistan'da Modi hükümetinin Assam eyaletindeki 2 milyon Müslümanı Hint vatandaşlığından çıkarmasını "etnik temizlik" olarak belirlendi.


Geri Dön