29 / 03 / 2024

Deniz Feneri, Arakanlı sığınmacılar için 3 mahalle kurdu!

Deniz Feneri, Arakanlı sığınmacılar için 3 mahalle kurdu!

Deniz Feneri Derneği, Myanmar'daki saldırılardan kaçarak Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki kamplarda derme çatma barınaklara sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaşam şartları iyileştirilmiş mahalleler kurarken, inşa edilen bin 600 bambu evi mültecilere teslim etti.



Deniz Feneri Derneği, Türkiye ve dünyanın dört bir yanında gıda, giyim, eğitim, sağlık ve barınma yardımlarını sürdürüyor.

Deniz Feneri Derneği  Ankara  Şube Koordinatörü Hamit Kunt, Anadolu Ajansı'ndan Kaan Bozdoğan'a yaptığı açıklamada, dünyada yaklaşık 3 milyon civarında Arakanlı Müslüman'ın yaşadığını, bunlardan yarısının Cox's Bazar'daki kamplarda bulunduğunu söyledi.

Kunt, Deniz Feneri Derneği olarak hayırseverlerin de katkılarıyla ilk günden bugüne kamp bölgesinde başlattıkları gıda, kurban, su kuyusu, okul, ev ve mescit gibi yardımları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Kunt, son olarak Ankaralı iş insanı Hasan Hüseyin Ergenç'in yaptırdığı 430 konutu teslim alarak toplamda bin 600 konuta ulaştıklarını ifade etti. 

Kunt, Ergenç'in evlerin yanı sıra 20 su kuyusu ve iki cami bağışı ile kampta adeta kompleks oluşturulduğunu anlatarak, bu bağışlarla 3 mahalle kurulduğunu söyledi.

Kunt, "Şu ana kadar bin 600 konutun inşası bitti, 3 ayrı mahallede bu inşaatları yaptık ve tamamladık. Yaklaşık 700 civarında su kuyusu bitti, şu anda hizmet veriyor. 10'dan fazla mescit bitti ve mahallelerde ibadete açıldı." dedi.

Evlerin bölgede dayanıklılığıyla bilinen ve inşaat malzemesi olarak kullanılan bambu ağacından yapıldığına işaret eden Kunt, her bir evin yaklaşık 20 metrekare alana inşa edildiğini dile getirdi.


Geri Dön