26 / 04 / 2024

arakanlı sığınmacılar

arakanlı sığınmacılar

Deniz Feneri Derneği, Myanmar'daki saldırılardan kaçarak Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki kamplarda derme çatma barınaklara sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaşam şartları iyileştirilmiş mahalleler kurarken, inşa edilen bin 600 bambu evi mültecilere teslim etti.

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 

Altın ve dolarla ilgili perşembe ve cuma günü uyarısı. Uyarılar peş peşe geldi. Altın alacaklar yetişsin

Altın ve dolar fiyatları hakkında Perşembe Cuma uyarısı geldi. Altın ve dolar alacak vatandaşların bu uyarıyı dikkate alması gerekiyor.

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

Mega kent olan İstanbul'da kira sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. İBB, sığınmacıların bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını rakamlar ile duyurdu. İşte rakamlar!

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merakla beklenen Para Politikası Kurumu toplantısı vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında gelirken tarihle alakalı netleşmeler başladı. 

TOKİ 2022 kura çekilişi ne zaman? TOKİ arsa kura çekimi tarihi ile TOKİ arsa kura sonuçları belli oldu mu?

TOKİ 2022 arsa kura sonuçları merakla takip ediliyor. Peki, TOKİ 2022 kura çekilişi ne zaman? TOKİ arsa kura çekimi tarihi ile TOKİ arsa kura sınuçları belli oldu mu? İşte 2022 TOKİ kura çekiliş takvimi ve tüm detayları...

Bakıcı maaşları uçtu! Çocuk bakıcısı, hasta bakıcı, yaşlı bakıcı ve ev yardımcısı maaşları ne kadar?

Bakıcıların maaşlarının Ocak ayına göre yüzde 60 arttığı belirtildi.Peki, gündüzlü çocuk bakıcısı, gündüzlü yaşlı bakıcısı, gündüzlü ev yardımcısı, yatılı  çocuk bakıcısı, yatılı yaşlı bakıcısı, yatılı ev yardımcısı maaşları ne kadar? İşte ev hizmetlerinde en düşük maaşlar...

Yeşil GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2020 yılı Olağan Genel Kurulu'nun 2. Toplantısı 2 Eylül'de yapıldı. Yeşil GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı.

Ata GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı!

Ata GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısına ilişkin genel kurul tutanağı, hazır bulunanlar listesi yayınlandı. 

Servet GYO'nun genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi!

Servet GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısı sonuçları 7 Haziran 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. 

Türkiye'den en çok Mısırlılar konut aldı!

Geçtiğimiz yılın ilk çeyrek dönemiyle bu yılın aynı döneminde yabancıya  konut satışı analiz eden EVA Gayrimenkul Değerlemesi verilerine göre; Türkiye'de konut yatırımında ilk sırada Mısırlılar yer aldı. 

Halk GYO'nun genel kurul toplantısı sonuçları tescillendi!

Halk GYO'nun 31 Mart 2021 tarihinde yapılan 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı sonuçları tescil edilmiş olup, tescil ilanı 29 Nisan 2021 10319 tarih ve sayılı Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandı.

Akfen GYO 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları!

Akfen GYO'nun 2020 yılı Pay Sahipleri Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşti. Toplantı sonuçları KAP'ta yayınlandı.

arakanlı sığınmacılar Haberi

arakanlı sığınmacılar

Deniz Feneri Derneği, Türkiye ve dünyanın dört bir yanında gıda, giyim, eğitim, sağlık ve barınma yardımlarını sürdürüyor.

Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, Anadolu Ajansı'ndan Kaan Bozdoğan'a yaptığı açıklamada, dünyada yaklaşık 3 milyon civarında Arakanlı Müslüman'ın yaşadığını, bunlardan yarısının Cox's Bazar'daki kamplarda bulunduğunu söyledi.

Kunt, Deniz Feneri Derneği olarak hayırseverlerin de katkılarıyla ilk günden bugüne kamp bölgesinde başlattıkları gıda, kurban, su kuyusu, okul, ev ve mescit gibi yardımları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Kunt, son olarak Ankaralı iş insanı Hasan Hüseyin Ergenç'in yaptırdığı 430 konutu teslim alarak toplamda bin 600 konuta ulaştıklarını ifade etti. 

Kunt, Ergenç'in evlerin yanı sıra 20 su kuyusu ve iki cami bağışı ile kampta adeta kompleks oluşturulduğunu anlatarak, bu bağışlarla 3 mahalle kurulduğunu söyledi.

Kunt, "Şu ana kadar bin 600...