27 / 04 / 2024

Sur'da tarihi dokuya uygun konutlar inşa ediliyor!

Sur'da tarihi dokuya uygun konutlar inşa ediliyor!

PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlara yeni konutlar verilecek. Sur'da tarihi dokuya uygun konutlar inşa ediliyor.



PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle yaşamın kesintiye uğradığı Sur'da tarihi dokuya uygun yeni konutlar hayata geçirilecek. 

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Sur'un yenileme projesi kapsamında, altyapı, sokak sağlıklaştırma, kentsel tasarım ile peyzaj, yöresel mimariye uygun konut projeleri için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

 

Yenileme projesinde yer alan 14 tarihi eserde restore ediliyor. Konutları zarar gören vatandaşlar için Çölgüzeli ve Üçkuyu mevkisinde  TOKİ  tarafından yapımına başlanan 5 bin 637 konuttan bin 400 konut sahiplerine teslim edildi.  

 

Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan Sur'daki yenileme projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Özkan, "Sur'da Türkiye'deki en büyük şehircilik hamlelerinden biri yapılıyor. Altyapı, kültür, tarih ve çevreyi de kapsayan topyekun bir çalışma yürütülüyor. Konutlar halkın kültür ve geleneklerine uygun yapılıyor'' dedi. 

 


Geri Dön