24 / 04 / 2024

Şahinbey'de tarihi dokuya uygun konutlar yapılıyor!

Şahinbey'de tarihi dokuya uygun konutlar yapılıyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Şahinbey' de tarihi dokuya uygun konutlar yapılacak dedi...



Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin evin yıkımını yaptık, 5 bin modern konutun yapımını gerçekleştiriyoruz" dedi. Kentsel dönüşüm uygulaması yapılan 5 bölgeden biri olan Yazıcık Mahallesinde yapılan konut çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, "Belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmasını çok önemsiyoruz. 


Yüzde sekseni çarpık yapılaşma olan ilçemizde kentsel dönüşüm bu açıdan çok önem arz ediyor. Şu ana kadar 5 bin evin yıkımım ve 5 bin evin de yapımını gerçekleştiriyoruz. 


İnşa ettiğimiz konutlar özellikle tarihî dokunun yanında ve tarihî dokuya uygun; buranın görünümünü bozmayacak şekilde yapılıyor.

 

Şuan da yazıcıkta kentsel dönüşüm kapsamında yıktığımız yerleri 1 kat, 2 kat ve 3 kah geçmeyen konutlar inşa ediyoruz. Yazıcık konutlarımız şuan da ihale aşamasında inşallah yakında inşasına başlayarak, 1 yıl içerisinde inşallah bu konutlarımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu konutlarımızın en güzel özelliği yöresel mimari özelliklerini taşımasıdır. Burada taş kaplama kullanacağız, ayrıca kemerlerimiz olacak. Gaziantep evlerinde ki kemerler, kapılar, pencereler, kap altı dediğimiz geçişler yer alacak. Yani tarihteki bir Gaziantep mahallesinin sokağından geçtiğini aynen birebir yaşayarak vatandaşlarımız hissedecekler" ifadelerinde bulundu. 


Şahinbey Belediye Başkam Mehmet Tahmazoğlu, çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu ilçede kentsel dönüşüme önem verdiklerini, bu kapsamda 5 bin evin yıkımı gerçekleştirilerek yerlerine modern konutlar yapıldığını ifade etti. 


Başkan Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm uygulaması yapılan 5 bölgeden biri olan Yazıcık Mahallesi'nde yapılan konut çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. 



Türkiye Gazetesi 


Geri Dön