16 / 04 / 2024

hatıra ormanı

hatıra ormanı

Soma'da hayatını kaybedenler için hatıra ormanı oluşturuluyor. Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci anısına, 400 dönümlük arazide hatıra ormanı oluşturulması amacıyla fidan dikildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2 bin 77 hatıra ormanı oluşturdu!

2012'de çalışma yapılan 22 bin 550 dekar alanda 1 milyon 371 bin fidan toprakla buluşturuldu

100 milyon adet madeni 5 lira tedavülde! Peki kağıt paranın yerini alır mı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından basılan 100 milyon adet hatıra madeni 5 Türk Lirası'nın piyasadaki yerini aldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! ÇKS kaydı bulunan çiftçiye ödeme yapılacak...

Tarımla uğraşan binlerce çiftçiyi sevindiren açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Buna göre, ÇKS sisteminde kaydı olan üreticilere 1000 Türk Lirası miktarında ödeme yapılacağı belirtildi.  İşte haberin detayları...

100 milyon adet yeni para basıldı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhuriyet'in 100’üncü yılı anısına 100 milyon adet 5 TL değerinde madeni hatıra paralarının basıldığı ve tedavüle verildiği öğrenildi. Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 5 TL madeni tedavül hatıra parası basıldığını açıkladı. Buna göre "5 Türk lirası" hatıra parası 29 Ekim'de yarın tedavüle sunulacağı kaydedildi.

My Uğraş İnşaat Yapı Malzemeleri Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

My Uğraş İnşaat Yapı Malzemeleri Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 750 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Yiğit tarafından kuruldu.

Maji Atelier'den Sevgililer Günü sofraları için özel ürünler! İşte 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

Maji Atelier, Sevgililer Günü’nde ev ve yaşam alanlarında kalıcı bir hatıra bırakarak sevgilisini ve tüm sevdiklerini mutlu etmek isteyenler için birbirinden zarif seçenekler sunuyor. Peki Maji Atelier ürünlerinin fiyatları ne kadar? İşte Maji Atelier 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

Tarım ve Orman Bakanı müjdeyi internetten verdi. Tarım Bakanlığı teşkilatlarına 1200 personel alınacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Bakanlığın yurt genelindeki taşra teşkilatlarında görev yapacak 1200 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.

Orman Genel Müdürlüğü 56 ilde 338 personel alacak! Başvurular başlıyor, sakın kaçırmayın! İşte şartlar...

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 56 ildeki taşra birimlerinde görevlendirilmek amacıyla 338 sözleşmeli personel alımı yapılacak. İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? 5064 personel alımı başvuru şartları!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Tarım ve Orman Bakanlığı’na 5 bin 64 personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlığın taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere Devlet Su İşleri ve Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde 5 bin 64 personel alımı yapılacak.

DSİ-OGM personel alımı başvuru tarihleri! Tarım ve Orman Bakanlığına 5 bin 64 personel ne zaman alınacak? İşte kadrolar…

OGM ve DSİ personel alımı başvuru şartları ve tarihi merak konusu oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinin taşra teşkilatlarında, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü’nde (OGM) istihdam edilmek üzere 5 bin 64 personel alımı yapılacak.

Aydos Ormanı Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

81 ildeki millet bahçelerinin inşaatlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Sancaktepe İlçesi, Samandıra Mahallesi Aydos Ormanı Millet Bahçesi projesini 13 Eylül 2021 tarihinde ihaleye çıkarıyor.

Kanal İstanbul projesi için hatıra para basıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinde ilk temelin atılması nedeniyle basılmış olacak 925 ayar gümüş hatıra paralar online şekilde satışa çıkarıldı.

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşadığı İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’ndaki daire, hatıra evi olacak.

hatıra ormanı Haberi

hatıra ormanı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 301 kişi anısına hatıra ormanı oluşturulması için fidan dikildi.


Kelkit Kaymakamlığı, Kelkit Belediye Başkanlığı ve Kelkit Orman İşletme Müdürlüğünün girişimleri sonucu ilçeye bağlı İnönü Mahallesi Kiliseburnu mevkisinde tahsis edilen 400 dönüm arazide, Soma'daki faciada hayatını kaybedenler için hatıra ormanı oluşturulması için tören yapıldı.


Törene, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Milletvekili Üstün, burada yaptığı konuşmada, Soma’daki madende hayatını kaybedenlerin anısına hatıra ormanı oluşturmak istediklerini söyleyerek, "Milletçe zor günler yaşadığımız bu günlerde en azından Soma'da şehit olan madencilerimizi anmak ve onlara vefa...