28 / 03 / 2024

Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının sayısı artacak mı

Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının sayısı artacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2016'da 249 olan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sayısının, 2017 sonuna kadar 330'a çıkarılması hedefleniyor.

Luxell Fastfryer Hava Fritözü ne kadar, en uygun nereden alınır? 25 Mart 2023 fiyat listesi...

Luxell LXAF-01 Fastfryer Sıcak Hava Fritözü, çok az sıvı yağla temiz ve kokusuz bir şekilde kızartma yapmanıza imkan sağlar. Üretici garantili Luxell LXAF-01; kalitesi, dijital göstergeleri ve kullanıcı dostu özellikleri ile öne çıkıyor. Peki, Luxell LXAF-01 kaç litre?

Mehmet Emin Birpınar: Sürdürülebilir yapılar inşa etmek gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Türkiye'de enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 35'inin binalardan kaynaklandığını belirtti. Birpınar, "Hava kalitesi yüksek, su ve enerjiyi etkili kullanan, sıfır atık sistemi kullanan akıllı binaların yapılması gerekiyor." dedi...

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı!

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından Fikirtepe’de yaptırılan hava kalitesi ölçümlerinin sonuçları ürkütücü düzeyde.

Çanakkale’de yapımı planlanan santraller hava kalitesini etkiler!

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Çanakkale’de yapımı planlanan santrallerin hava kalitesi, sağlık ve toprak üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu ve bu etkilerin çok uzak mesafelere uzandığını gördük” dedi.

Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın sayısı 330'a çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2016'da 249 olan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sayısının, 2017 sonuna kadar 330'a çıkarılması hedefleniyor.

Bakanlık'tan İstanbul’un hava kalitesi hakkında açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Son günlerde yazılı ve görsel basında İstanbul’un hava kalitesi konusunda çıkan haberlere ilişkin olarak açıklama yaptı. İşte o açıklama:

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

Samsun'da 20 yeni hava kalitesi ölçüm istasyonu hizmette!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesinin en doğru şekilde tespit etmek için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık bu bağlamda ülkemizde kurulu bulunan 195 hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısını 330’a çıkaracak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan temiz hava merkezleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temiz hava merkezleri ile ilgili açıklama yaptı. 2005 yılında hava kalitesi ölçüm istasyonlarının kurulumuna başlayan Bakanlık, günümüz itibari ile 195 adet istasyona sahip Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı kurdu.

Kadir Topbaş 16. CODATU Konferansı'na katıldı!

Kadir Topbaş Gelişmekte Olan Ülkelerde Kentsel Ulaşım Konferansı'na katıldı. Konferansın konusu “Enerji, iklim değişikliği ve hava kalitesi sorunları: gelişmekte olan ülkelerde ve ekonomilerde kentsel ulaşım politikalarının rolü” olarak belirlendi.

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem!

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem başlıyor. 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yaklaşık beş milyon TL yatırımla Çevre Referans Laboratuvarı en son teknoloji ile donatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temiz Hava Merkezleri kuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile sekiz büyükşehirde “Temiz Hava Merkezleri” kuruluyor. Ülke genelinde hava kalitesini 175 adet sabit ve 4 adet mobil hava kalitesi ölçüm istasyonu ile ölçülüyor..

Adana ve Konya'daki Hava Kalitesi Ön Değerlendirme Projeleri açılış toplantıları yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2014 Yılı Yatırım Programı kapsamında; Adana ve Konya illerinde yapılan Hava Kalitesi Ön Değerlendirme Projeleri açılış toplantıları düzenlendi. Projeler kapsamında yapılacak çalışmalar anlatıldı...

Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının sayısı artacak mı Haberi

Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının sayısı artacak mı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2016'da 249 olan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sayısının, 2017 sonuna kadar 330'a çıkarılması hedefleniyor.


Bakanlık Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada; yaşanabilir çevre vizyonu kapsamında başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.


Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı'nda, bu yıl itibarıyla 249 Hava Kalitesi İzleme İstasyonuna ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, bu sayının 2017 sonuna kadar 330'a çıkarılmasının hedeflendiği vurgulandı. Açıklamada, Türkiye'nin 7 bölgesinde "Hava Kalitesi Ön Değerlendirme" çalışmalarının tamamlandığı ve ölçüm gerektiği tespit edilen lokasyonlarda ölçülmesi gereken kirleticilerin saptandığına dikkat çekildi.


Hava kalitesi izleme faaliyetinin yönetimi için başlatılan İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Samsun, Konya, Adana ve Diyarbakır merkezli 8 Bölgesel Temiz Hava Merkezi'nin (THM) kurulması yönündeki çalışmalarının devam ettiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"İstanbul, Konya, Ankara ve Erzurum merkezli...