26 / 04 / 2024

hava müzesi

hava müzesi

Tarihi yapılarıyla adeta hava müzesini andıran Mardin, yerli ve yabancı turistlerin gözde kenti olma yolunda hızla ilerliyor

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Beşiktaş'a açık hava müzesi kurulacak!

Beşiktaş'ta Kabataş-Mecidiyeköy–Mahmutbey metro hattı kazılarında ortaya çıkan ve İstanbul’da ilk Türklerin izleri olarak yorumlanan kurgan tipi mezarlar için açık hava müzesi kurulacağı açıklandı. 

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Sivas açık hava müzesine dönüşüyor!

Sivas meydanını yeniden cazibe merkezi haline dönüştüren Başkan Sami Aydın, “Şehir meydanı altında kapalı otoparkı, üstünde barındırdığı tarihi eserlerle adeta bir açık hava müzesi haline geldi” diye konuştu. 

Ordu'daki Kurul Kalesi açık hava müzesine dönüştürülecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Ordu Kurul Kalesi'ni açık hava müzesi olarak değerlendirmeyi planlıyoruz" dedi.

Samsun Ambarköy Açık Hava Müzesi turizme kazandırılacak!

Samsun'un Ladik ilçesinde vatandaşların hibe ettiği ambarlarla kurulan ve dünyada tek olduğu bildirilen "Ambarköy Açık Hava Müzesi" çalışmaların tamamlanmasıyla turizme kazandırılacak. Altyapısına 100 bin TL harcanan müzede tarihi eser, alet ve eşyalar sergileniyor.

Ege Medeniyetleri Müzesi tekrar gündemde!

İzmir'e açık hava müzesi geliyor. Tarihi yapılar için de adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm yapıları satın alma ve restorasyon projeleri ile kurtarmayı planlıyor

Sur açık hava müzesi haline dönüştürülecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, TOKİ kanalıyla 48 bin konut inşa edilirken Sur'da tarihsel bütünlüğün korunacağını, bölgenin açık hava müzesi haline dönüştürüleceğini ve asla rant elde edilmeyeceğini söyledi.

Altınköy Açık Hava Müzesi'ne köy evi konseptli 5 otel!

Altınköy Açık Hava Müzesi ile 100 yıl öncesinin köy hayatını Ankara’ya taşıyan Altındağ Belediyesi, köy evi konseptindeki 5 butik otel ve bir kına konağının inşaatını tamamlanmak üzere.

Ankara Altınköy Açık Hava Müzesi'ne 5 butik otel!

Altınköy Açık Hava Müzesi ile 100 yıl öncesinin köy hayatını Ankara’ya taşıyan Altındağ Belediyesi, 650 dönüm büyüklüğündeki açık hava müzesine yeni unsurlar ekliyor.

Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak!

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı projesi ertelendi!

Tahdüzü denen tarihi kesimindeki bölgede yapılacağı "Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı'nda yapılan çalışmalar bir başka bahara kaldı.

Çanakkale açık hava müzesi olacak!

Türk askerinin 'Çanakkale geçilmez' sözüyle destanlaştığı Gelibolu Yarımadası, açık hava müzesi niteliğiyle yeniden düzenlenerek bölge gelecek nesillere daha iyi koşullarda miras bırakılacak.

hava müzesi Haberi

hava müzesi

Bu yılın ilk 6 ayında 500 bin kişinin ziyaret ettiği Mardin'i turist sayısının yıl sonuna kadar 1 milyonu geçmesi bekleniyor.


Tarihi yapılarıyla adeta hava müzesini andıran Mardin, yerli ve yabancı turistlerin gözde kenti olma yolunda hızla ilerliyor.


Mardin'in son yıllarda turizm alanında yükselişe geçtiğini, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinden çok memnun olduklarını aktaran Beliktay, şunları söyledi:


"Özellikle hafta sonu ve okulların tatil olduğu dönemlerde ilimize yapılan ziyaretler, Mardin'i üst sıralara taşımaya devam ediyor. Ziyaretçi sayısı fazla olunca, tarihi evlerin bir bölümünün pansiyon olarak kullanılmasının uygun olacağını düşündük. Yoğun talep üzerine, tarihi evlerde oturan vatandaşlara, fazla odalarını pansiyon olarak kullanmaları için tavsiyelerde bulunduk. Misafirlerimize, tarihi evlerde konaklamak daha cazip gelecek. Vatandaşlarımız da bu fikre sıcak bakıyor. Ayrıca konuklarımız tarihi evlerdeki yaşamı ve özellikle...