15 / 12 / 2025

Havacılık alanı

Havacılık alanı

Bugün itibariyle SHGM tarafından yapım izni verilen 43 heliport varken, Türkiye' nin farklı bölgelerinde henüz yapmı izni verilmeyen ancak işlemlerine başlanmış 80 de başvuru bulunuyor...

İstanbul'da 86 dönümlük arazi için şok karar: Kağıthane'de 12 futbol sahası büyüklüğündeki ağaçlık alan imara açıldı!

Kağıthane'de toplamda 12 futbol sahası büyüklüğündeki ağaçlık alan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu tarafından betonarme yapılar için imara açıldı. 

Tt Aviation Havacılık Eğitim Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tt Aviation Havacılık Eğitim Ve Ticaret Anonim Şirketi Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Taner Yöney ve Tayfun Akcan ortaklığında kuruldu.

Ssc Turizm Havacılık Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ssc Turizm Havacılık Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ssc Turizm Havacılık Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ümraniye'de yapıldı. 

Ect Havacılık Limited Şirketi Kuruldu!

Ect Havacılık Limited Şirketi Bakırköy’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Kaya ve I.A.M. Mohamed Mahran ortaklığı ile kuruldu.

İnwoma Havacılık Ve Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

İnwoma Havacılık Ve Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. İnwoma Havacılık Ve Savunma Teknolojileri Anonim Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Target Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Target Havacılık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin  TL sermaye bedeli ile Ahmet Kurcan tarafından kuruldu.

Erdemoğlu Havacılık Ve Denizcilik Anonim Şirketi kuruldu!

Erdemoğlu Havacılık Ve Denizcilik Anonim Şirketi Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Erdemoğlu tarafından kuruldu.

Ds Havacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ds Havacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Savıd Sapır ve Kasım Okçu ortaklığında kuruldu.

Yeni seçmenlerin yüzde 20'si yabancı iddiası: Konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancı seçmen oldu!

Karar Gazetesi köşe yazarı İbrahim Kahveci, 'Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı' başlıklı yazısında yeni seçmenlerin yüzde 20'sinin yabancı olduğunu dile getirdi. Kahveci, konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancının seçmen olduğunu belirtti. 

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yalmancan tarafından kuruldu.

Ac Air Havacılık Hizmetleri Anonim Şirketi Kuruldu!

Ac Air Havacılık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Ali Erdem Çapan tarafından kuruldu.

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Avrupa ülkelerinde artan enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılması isteniyor. Hükümetler zam talebine karşı direnirken özellikle havacılık ve ulaşım sektörlerinde yaygınlaşan grevler kaos yaşanmasına neden oluyor.

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Başar Kerem Döper ve Şahin Babür Işık ortaklığında kuruldu.

Havacılık alanı Haberi

Havacılık alanı

Heliport sayısında ikinci dalga büyüyor Havacılık alanında yaşanan büyümeden helikopter pisti (heliport) yatırımları da nasibini alıyor. 2010'da 31 olan heliport sayısı 54'e yükseldi. Bugün itibariyle SHGM tarafından yapım izni verilen 43 heliport varken, Türkiye'nin farklı bölgelerinde henüz yapmı izni verilmeyen ancak işlemlerine başlanmış 80 de başvuru bulunuyor. 


Sivil havacılık alanında son 10 yılda çok önemli gelişmeler yaşandı. İkili havacılık anlaşmalarına paralel olarak uçuş ağını 250 noktaya çıkartan Türkiye, kurmuş olduğu hava köprüleriyle dünyanın en büyük beşinci uçuş ağına sahip ülkesi konumuna yükseldi. Yine son 10 yılda havayolunun ülke içi yolcu taşımadaki payı yüzde 1,7'den yüzde 7,8'e yükselerek çok önemli bir sıçrama gerçekleştirdi. Aynı dönemde büyük gövdeli uçak filosu ise yüzde 132 büyüdü. 



Sivil havacılık alanında yaşanan gelişmeler hava taksi ulaşımını ve...