20 / 04 / 2024

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Avrupa ülkelerinde artan enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılması isteniyor. Hükümetler zam talebine karşı direnirken özellikle havacılık ve ulaşım sektörlerinde yaygınlaşan grevler kaos yaşanmasına neden oluyor.



Rusya-Ukrayna savaşının etkileri ve küresel ekonomik kriz nedeniyle yüksek enflasyon ve durgunluk riskleriyle karşı karşıya kalan Avrupa'da grev dalgası yayılıyor. Rus gazının kesilmesi nedeniyle enerji kriziyle karşı karşıya kalan Avrupa Birliği üyesi ülkeler ekonomik olarak da darboğaza girdi. Avrupa genelinde yükselen enflasyona karşılık çalışanların  ücretlerinde yapılan zamların düşük kaldığı gerekçesiyle başlayan eylemler yayılamaya başlarken grev kararları art arda gelmeye başladı. Ekonomi uzmanları özellikle okulların açılacağı Eylül ayında ekonomik krizin çok daha hissedilir hale geleceğini belirtirken bu grev dalgasının diğer ülkelere de sıçrayacağı öngörülüyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön