23 / 04 / 2024

havuz yapım şartları

havuz yapım şartları

Bir bahçe içerisinde havuz yapılabilmesi için öncelikle projenin planında yer alması gerekiyor. Aynı zamanda belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki ruhsatı alınan havuz inşaatı nasıl yapılır?

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

3 bin 368 personel alımı yapılacak! Şartlar belli oldu

İŞKUR tarafından yayımlanan yeni ilanda özel sektör firmaları için 3 bin 368 temizlik görevlisi alınacağı açıklandı. Belirtilen şartları taşıyan adaylar, ilan tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler. İşte tüm şartlar...

Memur, personel ve işçi alımı yapılacak! Şartlar açıklandı

Kamu sektöründeki istihdam ihtiyacını karşılamak amacıyla, 4 farklı bakanlık bünyesinde toplamda 140.867 memur, personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. İşte tüm şartlar...

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği! İlkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı!

Bekçi alım şartlarında son dakika değişikliği yapıldı. Peki ilkokul mezunları bekçi olabilir mi? Peş peşe açıklandı...

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

PTT 55 bin personel alımı 2022 yapılacak mı? PTT işçi alımı şartları nedir?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) bünyesinde istihdam edilmek üzere 55 bin personel alımı yapılacak. PTT 55 bin personel alımı 2022 yapılacak mı? PTT işçi alımı şartları nedir? gibi soruların yanıtları ise tüm başvuru yapacak olanlar tarafından araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

PTT personel alımı yapacak mı? PTT 2022 personel alım şartları nedir?

PTT bünyesinde istihdam edilmek isteyen milyonlarca vatandaş yeni alımların ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. PTT personel alımı yapacak mı? PTT 2022 personel alım şartları nedir? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

OGM 1.833 personel alacak! OGM personel alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Peki, ilana kimler başvuru yapabilir? OGM personel alım şartları nedir? İşte tüm detaylar...

OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın ardından OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir? gibi soruların yanıtları tüm başvuru yapmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar.

Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart'ta açıklanacak!

Ülke ve bölge olarak İçinde yer aldığımız ekonomik şartların, çimento ve inşaat sektörlerine etkisinin ele alındığı Çimento ve Hazır Beton Fiyatlarının Konut Yapım Maliyetine Etkisi raporu 11 Mart tarihinde açıklanacak.

Sitelere sonradan havuz yapılabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu'ya gelen soruda, 6 parselde kurulu sitede 22 konut bulunduğunu dile getiren okuyucu, siteye havuz yaptırmak istendiğini belirtti. Okuyucu, bu havuzun yapılıp yapılmayacağını ve yapım bedelini ödemek zorunda olup olmadığını sordu. 

Ayhan Grup Havuz Mekanik Mühendislik Yapı Malzemeleri Elektrik İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Ayhan Grup Havuz Mekanik Mühendislik Yapı Malzemeleri Elektrik İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Pendik'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Emre Ayhan tarafından kuruldu.

Koronavirüs kişisel havuz yapımına talebi arttırdı!

Ulusal Havuz Enstitüsü Başkanı Korcan Kurtoğlu yaptığı açıklamada "Kişisel havuz yapım talebi, koronavirüs nedeniyle geçen seneye göre yüzde 25-30 oranında arttı." diye konuştu.

havuz yapım şartları Haberi

havuz yapım şartları

Havuz inşaatı nasıl yapılır?

Bir bahçe içerisinde havuz yapılabilmesi için projenin planında yer alması gerekiyor. Aynı zamanda belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, havuz inşaatı için ruhsat izninin alındığını farz edelim. Havuz inşaatı nasıl yapılır?


Havuz inşaatı için öncelikle, yüzme havuzunun yapılması planlandığı yer havuz ve makine dairesinin hafriyatı yapılarak çıkan molozlar kamyonla döküm alanına naklediliyor. İnşaat yapımı ile ilgili süreç Dr. Pool tarafından şu şekilde anlatılıyor: Gereksiz toprak alınıp tekrar dolgu yapılmaması için, hafriyat alınırken ölçülere ve hafriyat projesine son derece dikkat edilmelidir.


Beton yüzme havuzlarında, havuz yatağı taş katmanla sıkıştırılmalı (blokaj, tüvanan, dolgu) zemin düzenlenmelidir. Böylece mümkün olan en iyi oturtma sağlanacaktır.


Yapılan blokajın üzerine mukavemeti artırmak, demirin düzgün döşenmesine yardımcı olmak ve taban betonuna toprak bulaştırmamak amacıyla yeterli kalınlıkta gro beton...