27 / 04 / 2024

Hayrettin Demirtaş kim

Hayrettin Demirtaş kim

Hayrettin Demirtaş, inşaat sektöründe Mayıs 2016'dan sonra belgesiz işçi çalıştırılmayacağını açıkladı. Demirtaş, en çok iş kazasının inşaat sektöründe olduğuna dikkat çekerek, yasal zorunluluğun olumlu sonuçlar getireceğini belirtti.

2016'dan sonra inşaat sektöründe belgesiz işçi çalışmayacak!

Hayrettin Demirtaş, inşaat sektöründe Mayıs 2016'dan sonra belgesiz işçi çalıştırılmayacağını açıkladı. Demirtaş, en çok iş kazasının inşaat sektöründe olduğuna dikkat çekerek, yasal zorunluluğun olumlu sonuçlar getireceğini belirtti.

İstihkak davasını kim açar?

İstihkak davası ise malikin, haklı bir nedene dayanmayan dolaysız zilyete karşı açabileceği bir dava türü olarak tanımlanıyor. Peki, istihkak davasını kim açar? İstihkak davasının şartları nelerdir?

İskanı kim alır?

İnşaat çalışmaları sona eren ve tasdikli projesine uygun olarak inşa edilen binada yasal olarak oturuma izin verildiğini gösteren belge olan iskanı kim alır? İskan nasıl alınır?

TOKİ'nin başkanı kim?

Nisan 2014 tarihinden itibaren TOKİ Başanlığı görevini icra eden kişi Mehmet Ergün TURAN'dır. Peki, TOKİ'nin başkanı kim? TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan kimdir? İşte TOKİ başkanı..

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden okulları inceledi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak üzere Besni ilçesini ziyaret etti. Demirtaş bağcılık uygulama alanını gezerek, yetiştirilen üzümün kalitesi ve çeşidi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kanye West, 5 milyon dolara eşi Kim Kardashian için katedral yaptıracak!

Kanye West, eşi Kim Kardashian için İspanya ' daki ünlü La Sagrada Familia katedralinin benzerini yaptıracak. Hollywood ' a dikilecek katedral 5 milyon dolara mal olacak...

Kat maliki vekili kim olabilir?

Kat malikleri kurulu toplantısına herhangi bir kat malikinin katılamaması halinde, malik yerine birini atayabiliyor. Peki kat maliki vekili kim olabilir? Kat maliki kimlere vekalet vermeli?

Bursa İl Başkanlığı Demirtaş termik santrali için rapor yayınladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı Teknik Komisyonu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ne (DOSAB) kurulması planlanan 49,9 MW'lık termik santral hakkındaki ön değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen maliklerin; yıkılacak yapılar için öncelikle risk tespiti raporunu alması gerekiyor. Tespit, Bakanlıkça lisanslandırılan kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk raporu ücretini kim öder?

Demirtaş OSB'ye kurulması planlanan santral sanayici ve çevrecileri karşı karşıya getirdi!

Demirtaş OSB yönetiminin enerji giderlerini azaltma hedefiyle kurmaya hazırlandığı Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi, çevrecilerle sanayileri karşı karşıya getirdi. Çevreciler santralin tarım alanlarına büyük zarar vereceğini düşünüyor

Demirtaş OSB'nin santrali sanayici ile çevrecileri karşı karşıya getirdi!

Demirtaş OSB yönetiminin enerji giderlerini azaltma hedefiyle kurmaya hazırlandığı Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi, çevrecilerle sanayileri karşı karşıya getirdi. Çevreciler santralin tarım alanlarına büyük zarar vereceğini düşünüyor.

Ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu almanız oluyor. Ekspertiz raporunda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu, Peki, ekspertiz raporunu kim hazırlar?

Zemin etüd raporunu kim onaylar?

Zemin ve temel etütlerinin, uygun ve standart bir metotla yapılabilmesi için zemin etüdü çalışmalarının yapılması ve zemin etüdü raporunun alınması gerekiyor. Peki, zemin etüd raporunu kim onaylar?

Hayrettin Demirtaş kim Haberi

Hayrettin Demirtaş kim

İş kazalarının başlıca nedenlerinden bir tanesi de eğitim eksikliği olurken, özellikle iş kazalarının yoğun olduğu inşaat sektöründe, hiçbir mesleki eğitimi olmayan kişiler inşaatın değişik mesleklerinde botun işleri yapıyor. 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren ustalık belgesi olmayan usta inşaatlarda çalışamayacak. Kaliteli ve güvenli yapıların inşa edilmesi, bunun uzman kişilerce gerçekleştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması için çalışma başlatılırken. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm seferberliği ile başlattığı uygulama kapsamında 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan ustalar inşaatlarda çalışamayacak. Balıkesir İnşaatçılar Esnaf Odası Başkanı Hayrettin Demirtaş, Tebliğ uyarınca 25 Mayıs 2016 tarihine kadar tebliğdeki mesleklerde çalıştırılacak kişilerin yeterlik belgesi almasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Aksi takdirde mesleki yeterlik belgesi olmadan çalıştırılan her bir işçi için o işin işverenine 500 lira idari para...