29 / 03 / 2024

hazine adına tescil edilen taşınmazlar

hazine adına tescil edilen taşınmazlar

2B'de hangi taşınmazlar iade edilecek?: Devlet tarafından kişilere satılan, dağıtılan, trampa edilen, bedelli veya bedelsiz olarak devredilen veya iskânen verilen ya da özelleştirme suretiyle satılanlar...

Borsada BOFA çıkmazı! BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

BoFA, ülkemizdeki borsada birçok hissede yüklü miktarda alım satım yapmakta. Bir çok yatırımcı BoFA'nın yapmış olduğu yüklü alımları takip ederek hisse değerlerini inceliyor. Peki BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum: Konut fiyatlarının normalleşmesi adına her türlü müdahaleyi yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada "Konut fiyatlarının normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız." dedi.

Miras kalan gayrimenkulün tescil edilmesi gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkulün kişinin adına tescil edilmesinin gerekli olup olmadığını yazdı. 

Vakıflar adına tescil edilen taşınmazlar TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, vakıflar adına tescil edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Annesinden miras kalanlar dikkat!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda annesinin vefatından sonra tapu dairesinde annesine ait arazinin bir kısmını adına tescil ettirdiğini belirten okuyucu, arazinin diğer kısmının satıldığını söyledi. Okuyucu, mirasına nasıl sahip olabileceğini sordu. 

Şeyma Subaşı adına kripto para çıkartıldı!

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in ardından, evlilik teklifiyle gündeme gelen Şeyma Subaşı adına da kripto para çıkartıldı.

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

ÖİB'den Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa Karaköprü'deki üç taşınmazın satışına onay verdi.

Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2020'de yapılan 1 milyon 499 bin 316 konut satışından, 483 bin 7’sinin kadınlar adına tescil edildiğini söyleyerek, "Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi" şeklinde konuştu.

Bazı alanların tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik değişiklikler TBMM'de!

Bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilebilmesine yönelik yapılan değişiklik meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi kapsamında Hatay'daki cemaat vakıflarının tasarrufu altındaki taşınmazların, tapuda bu vakıfların adına tescil edilebilmesi amaçlanıyor.

Gayrimenkule yapılan kadastro için dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Anneme miras kalan gayrimenkuller, 2010 yılında kadastro çalışması yapılırken üç kardeş yerine, erkek kardeşimiz adına tescil ettirilmiş. Biz şimdi hakkımızı arayabilecek miyiz?' sorusunu cevapladı.

hazine adına tescil edilen taşınmazlar Haberi

hazine adına tescil edilen taşınmazlar


2B'de hangi taşınmazlar iade edilecek?


Kadastro veya imar mevzuatına göre ilgilileri adına oluşturulan ve tapuda halen kişiler adına kayıtlı olan taşınmazlardan Hazine adına orman sınırı dışına çıkarıldığı gerekçesiyle tapu kütüklerine 2/A veya 2/B belirtmesi bulunan veya konulan taşınmazların tapu kayıtları bedel alınmaksızın geçerli kabul edilir ve tapu kütüklerindeki 2/A veya 2/B belirtmeleri terkin edilerek tescilleri aynen devam eder, aynı gerekçeyle bu nitelikteki taşınmazlar hakkında dava açılmaz, açılan davalardan vazgeçilir, açılan davalar sonucunda tapularının iptaliyle Hazine adına tesciline karar verilen, kesinleşen ve tapuda henüz infaz edilmeyen taşınmazlar hakkında da aynı şekilde işlem yapılır. Ancak bu kararlardan infaz edilerek tapuda Hazine adına tescil edilen taşınmazlar ise, ilgilileri tarafından bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde idareye başvurulması hâlinde, bedelsiz olarak...