19 / 04 / 2024

hazır mutfak sektörü ihracatı ne kadar arttı

hazır mutfak sektörü ihracatı ne kadar arttı

İnşaat sektörünün ivmesiyle hızla büyüyen hazır mutfak sektörü, 2,2 milyar TL büyüklüğe ve 39 milyon dolarlık ihracata ulaştı. Yakın coğrafyada önemli projelere miza atan sektör, açacağı yeni şubeler için bayilik arıyor...

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Çimento ve hazır beton sektörü mercek altında: Rekabet Kurumu 370 milyon TL ceza kesti! 

Rekabet Kurumu çimento ve hazır beton sektörlerine ilişkin son dönemde açtıkları soruşturmalarda 370 milyon TL tutarında idari para cezası kestiklerinin altını çizen Birol Küle, denetimlerin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin gerçekleştiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara 37,8 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.

Hazır beton güven endeksi eşik değerin üzerinde! 

İnşaat sektörünün büyüme hızını gösteren öncü göstergelerden biri olan Hazır Beton Endeksi eşik değerin üstüne yükseldi.

Bakan Bolat’tan hazır beton sektöründe indirim müjdesi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton üretici ve satıcısı işletmelerin kendisine, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında vatandaşlarımızın ve devletimizin yanındayız" başlıklı fiyat indirme kampanyasına katılacakları taahhüdünde bulunduğunun müjdesini verdi

Tekstil ve hazır giyim ABD’de vites yükseltti: Hedef 5 milyar dolarlık ihracat!

Türk hazır giyim ve tekstil sektörleri ihracatta güç birliği sağlayarak, ABD’de ortak ticaret heyeti toplantı düzenledi. 42 firmanın yer aldığı heyet ile ABD pazarından daha fazla pay alınması hedefleniyor.

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Türkiye'nin en önemli sektörlerinden inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri 'Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nda' buluşmaya hazırlanıyor.

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Altın son viraja girdi! Zirve öncesi son uyarı! Elinde avucunda 1 gram altını bile olan hazır olsun

Altının onsu bugün tekrar 2000 dolara yükseldi. Yükselen altın, ABD'deki durgunluk ve bankacılık sektörüyle ilgili endişeleri sildi. Altın zirve öncesi son viraja girdi. Elinde avucunda 1 gram altını bile olan hazır olsun!

Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan hazır beton sektörünü 2022 yılı özelinde kapsamlı olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu yayımladı. Rapora göre Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

TÜRKONFED ve TÜSİAD resmen duyurdu. Büyük Marmara depremine ne kadar hazırız? Veriler peş peşe geldi! Sektör sektör hepsi açıklandı!

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar hazır beton sektöründe de heyecan yarattı. İşte detaylar...

hazır mutfak sektörü ihracatı ne kadar arttı Haberi

hazır mutfak sektörü ihracatı ne kadar arttı

İnşaat sektörünün ivmesiyle hızla büyüyen hazır mutfak sektörü, 2,2 milyar TL büyüklüğe ve 39 milyon dolarlık ihracata ulaştı. Yakın coğrafyada önemli projelere miza atan sektör, açacağı yeni şubeler için bayilik vererek de girişimci adaylarına fırsatlar yaratacak. Sektördeki şirketler özellikle Anadolu şehirlerinde büyümeyi hedefliyor. 


Hazır mutfak sektörü, inşaat sektörünün hızlı gelişimiyle birlikte özellikle son birkaç yıldır hızla büyüyor. 

1980 li yıllardan bu yana girişimcilerin çabalarıyla büyük gelişme gösteren sektör, bugün yenilikleri takip eden, kendi tasarımlarını üreten, markalaşmış, kaliteli ve seri üretim yapan, Avrupa ile yarışacak kalitede firmalara sahip. 

Türkiye'de 60'dan fazla markalı mutfak üreticisi bulunuyor. Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği'nin (MUDER) araştırmasına göre, hazır mutfak sektörü 2013 yılında yaklaşık 980 bin adetlik üretime ve 2,2 milyar TL büyüklüğe ulaştı. 


Sektör,...