25 / 04 / 2024

Hazreti İbrahim şanlıurfa

Hazreti İbrahim şanlıurfa

Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e 90 konut inşa edecek!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından İdlip'e 90 konut inşa edilecek. Müftülükten yapılan açıklamaya göre; inşa edilecek konutlarının isminin  Şanlıurfa İbrahim Halilullah olacağı belirtildi. 

Şanlıurfa Büyükşehir'e yeni külliye inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi Beldesini ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı.

İbrahim Tatlıses'ten Şanlıurfa'ya yatırım çağrısı!

Şanlıurfa'yı ziyaret eden İbrahim Tatlıses burada iş insanlarına çağrıda bulundu. Tatlıses, "Karlı bir yatırım yapmak isteyen tüm iş insanlarını Şanlıurfa'ya davet ediyorum" diye konuştu.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Türbesi restore ediliyor!

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Hazreti Eyyüp, eşi Hazreti Rahime Hatun ile Hazreti Elyasa'nın türbelerinde restorasyon yapılıyor.

Şanlıurfa'daki Hazreti İbrahim'in makamı yenilendi!

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamı, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Hazreti İbrahim'in Şanlıurfa'daki makamı yenileniyor!

Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.

Şanlıurfa'nın 2B sorunu meclise taşındı!

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'daki ormanlık alanlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Ayhan, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Şanlıurfa inanç turizminin gözdesi!

Şanlıurfa; Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak adlandırılan Balıklıgöl, Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği belirtilen mağara ile dünyanın en eski tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe gibi birçok mabede ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa inanç ve kültür turizminin vazgeçilmez şehri!

Şanlıurfa, bilhassa ramazan ayı ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Şehirde en fazla ilgiyi Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Halil-ur Rahman Camü ve Balıklıgöl görüyor.

Şanlıurfa Balıklıgöl temizlendi!

Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgö l'de, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı "balık adamlar" tarafından temizlik yapıldı.

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın dördüncü döneminde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 artış yaşandı...

Pierre Cardin Şanlıurfa'da fabrika kuracak!

Aydınlı Grup, Pierre Cardin ve Polo markalarının üretimlerinin yapılacağı fabrikasını Şanlıurfa Birecik'e kuracak...

Şanlıurfa'da satılık arsalar: 1 milyon 984 bin liraya!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığından: Şanlıurfa Dağ Eteği 'nde bulunan 4 adet arsa 28 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Hazreti İbrahim şanlıurfa Haberi

Hazreti İbrahim şanlıurfa


Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam, restore ediliyor.


Kentin simgesi konumundaki Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamın tadilatı için Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından proje hazırlandı.


Bu çerçevede ziyarete kapatılan makamın havalandırma sistemi, su ve elektrik tesisatı ile şifalı olduğuna inanılan suyun bulunduğu bölümün izlendiği alan yenileniyor.


Çalışmayla makamdaki su ve aydınlatma tesisatı yer altına alınacak. Günde binlerce kişinin ziyaret ettiği makam sert mermerle döşenerek daha sağlam hale getirilecek. 


-''Rutubet ve nem önlenecek''


Şanlıurfa Çevre Koruma Vakfı Müdürü Siracettin İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, makamın daha da güzelleştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.


Mekanın daha nezih bir ortama kavuşturulmasının hedeflendiğini vurgulayan İlhan, "Zemindeki rutubet ve nem nedeniyle misafirlerin nezih bir ortamda...