29 / 03 / 2024

hemşin kentsel dönüşüm çalışmaları

hemşin kentsel dönüşüm çalışmaları

Hemşin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında hayata geçirilecek olan 12 bloktan 8'inin tamamlandığını söyledi.

Hayati Yazıcı Rize'de kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Hemşin ancak Hemşin'e dönüşüyor. Tamamen doğal organik bir vadiye dönüştürüyoruz. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla örnek bir ilçe olacak" diye konuştu....

Olası İstanbul depremine karşı yapılması gereken: Kentsel dönüşüm hızlanmalı! Devlet çözüm bulmalı!

Artaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya olası İstanbul depremi için kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, devletin mutlaka bu alanda bir çözümü olması gerektiğine dikkat çekti. 

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Ali İhsan Yavuz'dan tarihi kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yaptığı açıklamada Sakarya için bu saatten yapılacak en önemli işin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Yeni Evim Kampanyası hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacak!

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyası olan Yeni Evim Projesi’nin detayları resmen belli oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kampanyanın hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacağını söyledi.

Dayanıklı binalar ve yeni bir altyapının çözümü kentsel dönüşüm!

Daha dayanaklı binalar için kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken ARI Şehircilik İnşaat Danışmanlık 7 bini aşkın konut ve işyerinin dönüşümü için 160 bin uzlaşma görüşmesi yaptığını açıkladı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanacak!

TOKİ, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırıyor. Kurum, çalışmalar kapsamında 15 kent için  Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlayacak.

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

İlyas Şeker'den Kocaeli için kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaparak, kentsel dönüşüme karşı çıkmanın ölüme neden olduğunu dile getirdi. 

Çorum'da 14 mahalle için kentsel dönüşüm çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Çorum Belediye Başkanı'na çağrı yaparak kent genelinde 14 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması gerektiğini dile getirdi. 

hemşin kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

hemşin kentsel dönüşüm çalışmaları

Rize'nin Hemşin ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, proje kapsamındaki 106 konutun 8’i 1 oda 1 salon, 74’ü 2 oda 1 salon, 24’ü 3 oda 1 salon planında yapılacak. Toplamda hayata geçirilecek olan 12 bloğun 8’inin kaba ve ince imalatları sona ererken, proje kapsamındaki 24 dükkanın ise 8 tanesi de tamamlandı. Geri kalan 16 dükkanda da inşaat imalatları sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6.1 hektar rezerv alanı ilan edildi ve yetki TOKİ'ye devredildi. Projede 1 kaymakamlık lojmanı ve birde ana okulu inşa edilecek. Çevre düzenleme işi ihale edilen proje alanında kamulaştırma çalışmaları bitmeyen 12 parselle ilgili TOKİ tarafından acele kamulaştırma davası açıldı.