19 / 04 / 2024

HES özelleştirmeleri

HES özelleştirmeleri

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

HES özelleştirmelerine 10 talip!

Anamur, Bozyazı, Mut- Derinçay, Silifke ve de Zeyne Hidroelektrik Santalleri' nin bir bütün halinde işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirme ihalesine 10 şirket teklif verdi.

Denize sıfır araziler satışa çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan deniz kıyısında yer alan arsalar satışa çıktı. Taşınmazların özelleştirmeleri için duyurular yapıldı...

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

2018'de 1.3 milyon dolarlık özelleştirme yapıldı!

2002’den bu yana 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış/devir işlemleri yapıldı. 15 HES'e ilişkin özelleştirme çalışmaları ise devam ediyor...

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Özelleştirmede hedef 10 milyar dolar!

HES, termik santraller ve liman özelleştirmeleri yeniden gündemde. Enerji sektöründeki iddialı özelleştirme planları ise dikkat çekiyor…

Balıkesir Manyas'ta özelleştirme ihalesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Manyas HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi 12 Eylül Salı günü gerçekleşecek.

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

Yenice HES özelleştirme ihalesine 130.3 milyon TL'lik teklif!

Eskişehir'de bulunan 38 megavat kapasiteli Yenice HES ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine 8 firma teklif verdi. En yüksek en yüksek teklifi 130 milyon 300 bin lira ile Kılıç Enerji Üretim AŞ verdi.

Eskişehir Yenice HES özelleştirmesine 8 teklif!

ÖİB, Eskişehir'deki Yenice HES'in ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilme ihalesi için 8 teklif geldiği bildirildi.

10 HES özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, son 3 ay içerisinde 10 hidroelektrik santrali için son teklifler alınarak ihale sürecine geçilecek.

HES özelleştirmeleri Haberi

HES özelleştirmeleri

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Denizli, Erzincan, Sivas ve Kars'ta bulunan beş Hidroelektrik Santrali (HES) ve üzerinde bulunan taşınmazlar özelleştirilecek.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Denizli'de Çal Hidroelektrik Santrali, Erzincan'daki Girlevik II ve Mercan Hidroelektrik Santralleri, Sivas'taki Koyulhisar Hidroelektrik Santrali ve Kars'taki Dereiçi Hidroelektrik Santrali ve taşınmazları özelleştirme kapsam ve programına alındı. 

Yayımlanan karara göre HES'ler 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirilecek. 4 ildeki taşınmazlar için 'kullanım izni devri' seçeneği de kullanılabilecek. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması kararlaştırıldı.

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde...