29 / 03 / 2024

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.



Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Denizli, Erzincan, Sivas ve Kars'ta bulunan beş Hidroelektrik Santrali (HES) ve üzerinde bulunan taşınmazlar özelleştirilecek.

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Sputniknews'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Denizli'de Çal Hidroelektrik Santrali, Erzincan'daki Girlevik II ve Mercan Hidroelektrik Santralleri, Sivas'taki Koyulhisar Hidroelektrik Santrali ve Kars'taki Dereiçi Hidroelektrik Santrali ve taşınmazları özelleştirme kapsam ve programına alındı. 

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Yayımlanan karara göre HES'ler 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirilecek. 4 ildeki taşınmazlar için 'kullanım izni devri' seçeneği de kullanılabilecek. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması kararlaştırıldı.

 

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde edildi!


Geri Dön