20 / 04 / 2024

Ege ve Akdeniz sahillerindeki araziler için özelleştirme kararı!

Ege ve Akdeniz sahillerindeki araziler için özelleştirme kararı!

Birçoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde bulunan 18 eğitim kampı ve sosyal tesislerine yönelik özelleştirme kararı alındı. Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz'da bulunan arsalarda inşaat yapılabilecek. 



Kamu kurumlarına ait olan ve çoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde olan eğitim kampları ve sosyal tesislerinin yer aldığı araziler ve kapalı alanlar 4264 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Özelleştirme İdaresi’ne sevk edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; özelleştirme dahiline yer alan taşınmazlar Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz’da bulunuyor. Bu alanlarda arazi ve tesisler idare eliyle satılabilecek, kiralanabilecek, işletme devri ya da kat/arsa karşılığı inşaat yapılabilecek. 

Ege ve Akdeniz sahillerindeki araziler için özelleştirme kararı!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunduğu kararda şu detaylar yer aldı: 

"1. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından değerlendirilmek üzere özelleştirme kapsam ve programına alınmasına,

2. Varlıkların satış, kiralama, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayrı ayni hakların tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar veya kat/arsa karşılığı inşaat yaptırma yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine,

3. Özelleştirme İşlemlerinin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanmasına karar verilmiştir."

Detaylar için tıklayın

Özelleştirme kapsamında 5 ildeki gayrimenkullerin planları karara bağlandı!


Geri Dön