25 / 04 / 2024

akdeniz özelleştirmeleri

akdeniz özelleştirmeleri

Birçoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde bulunan 18 eğitim kampı ve sosyal tesislerine yönelik özelleştirme kararı alındı. Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz'da bulunan arsalarda inşaat yapılabilecek. 

Ege ve Akdeniz sahillerindeki araziler için özelleştirme kararı!

Birçoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde bulunan 18 eğitim kampı ve sosyal tesislerine yönelik özelleştirme kararı alındı. Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz'da bulunan arsalarda inşaat yapılabilecek. 

Denize sıfır araziler satışa çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan deniz kıyısında yer alan arsalar satışa çıktı. Taşınmazların özelleştirmeleri için duyurular yapıldı...

Özelleştirmede hedef 10 milyar dolar!

HES, termik santraller ve liman özelleştirmeleri yeniden gündemde. Enerji sektöründeki iddialı özelleştirme planları ise dikkat çekiyor…

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

Özelleştirme yoluyla özel sektöre neler satıldı?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 3 Kasım 2002 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan özelleştirmeleri meclis gündemine taşıdı..

Körfez Belediyesi meclis toplantısında arsa ve arazi konuşuldu!

Kocaeli Körfez Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında gerginlik en üst düzeye çıktı. Muhalefet, Başkan Baran’a yapılan özelleştirmeleri sordu. Fevzi Canbaz’ın konuşması Başbakan’a hakaret olarak yorumlandı, CHP’li üyeler Baran’a yargıya gideceklerini söyledi.

10 HES 5 grup halinde özelleştirilecek!

ÖİB elektrik dağıtım özelleştirmelerinin ardından HES özelleştirmeleri için kolları sıvadı. Elektrik Üretim AŞ’ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek.

EMO: Termik Santral özelleştirmeleri iptal edilmeli!

Elektrik Mühendisleri Odası ( EMO ) Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santrali ile bağlı maden sahalarının özelleştirmesinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi...

Termik santral özelleştirmeleri yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin devir işlemlerinin sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Halil Kırşan, stratejik santrallerin özelleştirilmeyeceğini söyledi.

Enerji kaybına SIM kartla takip!

Avea CEO'su Erkan Akdemir, özelleştirmelerle birlikte enerji sektörünün geçirdiği dijital dönüşümüle ilgili olarak "Enerji Özelleştirmeleri ve İletişim Altyapısının Önemi" toplantısında sektörün geleceğine ve mobilleşmesine dair önemli mesajlar verdi...

Özelleştirme İdaresi, AYM iptaline karşı B planı arıyor!

Anayasa Mahkemesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı' nın Tüpraş, Kuşadası ve Çeşme Limanı özelleştirmeleri ile Eti Alüminyum, SEKA Balıkesir Fabrikası'nın satışına yönelik iptal kararlarının uygulanmasına karar verdi.

Enerji şirketlerinin Borsa İstanbul'daki hisselerinin yatay seyri devam ediyor!

Türkiye'de her yıl artan enerji ihtiyacı ve kısa vadede gerçekleştirilen elektrik piyasası özelleştirmeleri ile dikkati çeken enerji şirketlerinin Borsa İstanbul'daki hisse fiyatlarının yatay seyri devam ediyor.

Hükümet özelleştirmelerde yasal düzenleme yapmaya hazırlanıyor!

Anayasa Mahkemesi kararıyla tartışmalı hale gelen Seydişehir Eti Alüminyum, Kuşadası Limanı, Çeşme Limanı, SEKA Balıkesir İşletmesi özelleştirmeleri ile TÜPRAŞ’ın yüzde 14,76 oranındaki hissesinin satılması işlemlerini rahatlatacak düzenleme geliyor.

akdeniz özelleştirmeleri Haberi

akdeniz özelleştirmeleri

Kamu kurumlarına ait olan ve çoğu Ege ve Akdeniz sahillerinde olan eğitim kampları ve sosyal tesislerinin yer aldığı araziler ve kapalı alanlar 4264 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Özelleştirme İdaresi’ne sevk edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; özelleştirme dahiline yer alan taşınmazlar Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Manavgat, Didim, Gökçeada ve Beşiktaş Boğaz’da bulunuyor. Bu alanlarda arazi ve tesisler idare eliyle satılabilecek, kiralanabilecek, işletme devri ya da kat/arsa karşılığı inşaat yapılabilecek. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunduğu kararda şu detaylar yer aldı: 

"1. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından değerlendirilmek üzere özelleştirme kapsam ve programına alınmasına,

2. Varlıkların satış, kiralama, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayrı ayni hakların tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar veya kat/arsa karşılığı inşaat...