29 / 03 / 2024

Hidroelektrik Santrali özelleştirme

Hidroelektrik Santrali özelleştirme

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Mersin'de 5 HES için Cem Veb Ofset'ten 8.8 milyon dolarlık teklif!

Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin özelleştirilmesi amacıyla yapılan ihalede Hidroelektrik Santrallerinin işletme hakkı için en yüksek teklifi veren Cem Veb Ofset ve ikinci yüksek teklifi veren Abdülmecit Modoğlu

4 ildeki 5 HES için özelleştirme kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

EÜAŞ'den 10 milyon TL'lik özelleştirme!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Yenice Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar 10 milyon TL'ye özelleştirilecek.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Almus ve Köklüce HES özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi, 750 milyon 500 bin lirayla Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Çamlıca 1 HES'in özelleştirme ihalesi ertelendi!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesi, gelen tekliflerin komisyonun belirlediği asgari tutarın altında kalması nedeniyle ertelendi.

ÖİB Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor!

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirilmesi amacıyla düzenlenecek ihaleye katılmak için tekliflerin alındığı bildirildi.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan 5 hidroelektrik santrali ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar 3 grup halinde özelleştirilecek.

Hidroelektrik Santrali özelleştirme Haberi

Hidroelektrik Santrali özelleştirme

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Denizli, Erzincan, Sivas ve Kars'ta bulunan beş Hidroelektrik Santrali (HES) ve üzerinde bulunan taşınmazlar özelleştirilecek.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Denizli'de Çal Hidroelektrik Santrali, Erzincan'daki Girlevik II ve Mercan Hidroelektrik Santralleri, Sivas'taki Koyulhisar Hidroelektrik Santrali ve Kars'taki Dereiçi Hidroelektrik Santrali ve taşınmazları özelleştirme kapsam ve programına alındı. 

Yayımlanan karara göre HES'ler 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirilecek. 4 ildeki taşınmazlar için 'kullanım izni devri' seçeneği de kullanılabilecek. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması kararlaştırıldı.

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde...